Tre rätters

Nyårs middag avklarad på under timman. Räk cocktail men mango chili å avocado. Hälleflundra med hemmavispad hollandaise rödvins sås, potatis puré, Parma lindad sparris. Vitchoklad glass med hallon, mandel och nougat. Skrikig bebis och sur tvååring.....men lika gott för det. Sex timmar kvar. Sen kommer det nya året...


ÅR TVÅTUSENELVA

Året som gått.

Januari-Februari
Ny plussad. Trötter.
Nya året börjar familjen med att sova över 12-slaget. Innan dess en god  middag med Malin och Morgan.
Slutar snusa väldigt snabbt, jobbigt.
Louise snart 1,5 år och en underbar entertainer.
Mår illa med bebisen i magen. Allt blir jobbigt. Hormon kossa. Gråter och gnäller över allt och ingenting.
Massor av snö länge och iskallt ute.


Mars-April
Inskrivning på bmm. Beräknat förlossning 2/9.  Får en samtals kontakt för jag känner mig "klen" mentalt och besvärad över att vara gravid. Johans graviditet var inget annat än en färdsträcka. Ingen dag tyckte jag om att ha en bebis i magen. Men honom ville jag ha! Fort blev man tjock denna gång och på med mamma brallor.
Redan i v 13 får jag ryggsmärtor och får det jobbigt med att arbeta och bära på Louise.
I v 16 berättar vi för nära och kära att Louise ska bli storasyster. Hon slutar på gnejsgångens förskola och börjar på Stenby. En tuff inskolning. Hon slutar också sova i spjälsäng. Det var enkelt.
Hon börjar hälsa på mormor och morfar ibland själv. Vill vara ute konstant.
På påsken grillar vi hos oss med pappa och Siw.
Jag avaktivarade mitt FB-konto och tycker det var det bästa jag gjort på länge.


Maj-Juni
Den här bloggen börjar.
Jag är sjukskriven delvis men får problem med försäkringskassan och jobbar så gott det går vissa dagar för att skrapa i hop lite pengar. Varmt ute och grillen är igång nästan dagligen redan. Louise har bara blöja på natten och klarar det jätte bra. Jag solar och solar, njuter av försommaren. Vi lekar med barnen Karlsson mycket hela sommaren.
Midsommar firas med Farbror Charlie m fam. Angelas student. Louise blir flaskfri och vi tar oss igenom ett par tuffa skriknätter. Hon börjar prata och har genast ett stort språk och babblar dagarna igenom. Älskar pippi och leker med figurer.
 

Juli-Augusti
Höggravid. Hormon-topp. Louise är helt blöjfri. David har semester och åker på en liten fiskeresa. Vi går på sagostigen och parken zoo besöks ett par gånger. Jag har grymt ont i kroppen och det blir en lugn semester utan större utflykter. Jag sover nästan all tid jag kan. Sara och Kim gifter sig. Miley och Angelina döps. Gammelfarmor Caarina går bort och vi tar farväl. David fyller 28 och Sara hjälper mig att göra min första tårta. Louise sover hos mormor första gången. Jag var så trött att jag till och med somnade på busborgen. Louise fyller 2 och har kalas. Bakar tårta igen. Jag fyllde 24. Blev bortskämd av pappa och Siwan och fick handla på ikea för en massor av pengar till mig, David och barnen. Johans rum fixas i ordning, babykläder tvättas. Louise börjar leka rolllekar och man vet aldrig vem man är längre..










September-Oktober
Johan kommer till välden 5/9 kl 17.10. Han är jätte liten och så vacker.
Louise är stolt och lika så mamma och pappa. Förlossningen går fort och vi sover på bb två nätter.
Johan är trött hela dagarna och sover massor, men på natten....hungrig! Jag sover kvartar här och där. Enorm sömnbrist.
Vi byter till ersättning efter en månad. Johan växer mycket fort.
Förgiftar mig på nytt med nikotin.
Jag och David provar LCHF för att gå ner i vikt. jag prommenarar 1,5 timma varje dag. Men vi slutar då det inte funkar för mig. Jag tycker annars det var en bra diet, enkelt och gott. David går ner flera kilo!
Louise rider häst för första gången på Stenby gård. Många hälsar på och gratulerar oss för tillökningen.
Jag börjar jobba varannan söndag. Vi går på öppna förskolan tre gånger i veckan och Louise älskar det.
Storasyster får lära sig att sova hela natten i sin säng.





November-december.
Jobbig start med panikångest och fobi. Medicinerar och tar snabbt tag i allt för att göra en stor förändring på ett återkommande beteende som inte passar en mamma. En resa börjar.
Louise testar gränser och är ganska avundsjuk på lillebror. Öppet hus på förskolan. Jag får vara med en dag.
Pappa tapetserar om vårt kök. Dåligt med snö, tråkigt men vi hinner iallafall med lite underbar snölek! Lucia firande och Louise är en söt nisse. Morfarn och Siwan är med och firar. Johan börjar skratta och är lättare att roa. Moster-Malin bryter sin fot. Hela familjen hade magsjuka. Johan döpt 11/12 och gudföräldrar blev Angela och Pernilla. En mycket lyckad dag.
Julen hos pappa. En lugn och väldigt trevlig helg för alla. God mat, lek och bus, vuxenspel och massor av fantastiska julklappar till alla.
Nyårsafton blir det hemma för vår del. Johan, Louise, David och jag. David har åkt för att handla någon god och lyxig mat. I frysen litter en mini-bubbel. I år ska vi vara vakna på 12-slaget.
Johan har fått sin första gröt. 
image description

NYÅRS LÖFTE???
Jag ska gå i terapi, hela året ut. Mitt löfte till migsjälv.  Så ska jag gå ner på 51kg. Och hålla i pengar hårdare.

Bästa med år 2011?
Självklart, att Johan kom till världen.
Och alla underbara dagar med min fantastiska dotter, Louise.

Sämsta med 2011?
Förståss, fobin och ångesten.
Men det positiva är att jag har kommit till insikt om väldigt mycket och snart börjar med kbt.

Förväntningar infår 2012
Att vi äntligen kommer iväg på en liten semester.
En lång ledig sommar tillsammans med tid för familjeaktivitet, mamma aktivitet, och pappa aktivitet. 6-7 veckor ledigt för alla!
Att komma i mina gamla jeans.
Och, hör å häpna, börja ta tag i körkortstagandet.
Smidiga och tidiga läggningar av barnen och många mysiga kvällar med David.
Mer tid för kärlek!
Och som vanligt...jag vill att hela familjen ska heta Jepsen.
Att börja plugga eller jobba.
Fira mammas 50års dag, pappas 50 års dag, min 25 års dag. Joakim och Pernillas student.
Svärfars 60 års dag.


År 2011 har utan tvekan varit ett av de absolut bästa åren av mitt liv. Visst, en dryg graviditet, ett jobbigt slut med ångesten. Men barnen, LOUISE, vilket år vi haft! Vad underbart det har varit, nästan hela tiden!!!
Att ha Louise och Johan gör mig så rik.


Vårkänslor.

Usch! Värdet får mig att känna av våren. Jag hatar våren. Dyster. Känner mig besvärad. Inte alls mogen får dessa känslor.


Chips

Louise kunde inte sova och kom upp. Pappans chips ätande avslöjat. Nu sitter hon och knaprar...


Blogg app igen

Louise äter mellis och pratar om alla hon älskar(känner i hjärtat) mamma Malin mormor Elenor Johan Vian(favorit fröken på fsk) pappa Alicia Manfred siwan....listan är lång. Angelina. Hon sitter med handen på hjärtat och radar upp namn på alla hon känner där inne. Fint! Miley, Yllka, charlie. Champinjon, mammas telefon, legot...


Julen 2011

God morgon bloggen! Av flera orsaker har jag inte uppdaterat så bra. Dets är var stationära dator paj(med minst 4000 bilder/filmer på barnen i) och så lyckades Louise radera min blogg app och jag har varit lat och inte orkat fixa ny. Det här med datorn är väldigt trist. Hoppas alla filer går att rädda. Har bara framkallat en bråkdel. Nu sitter jag här iallafall med en splitter ny dator och laddar in julens foton. Här är julen bort plockad. det dröjer inte många timmar in på 27/12 innan jag lessnar på allt som har med jul att göra och plockar bort allt. Det känns på något sätt löjligt för mig att vara omkring alla julsaker när julen passerat. En väldigt bra jul hade vi. Hos pappa och Siwan. Dom gjorde allt så bra för oss alla! Barnen hade det så bra! Jag och David tyckte att det vart en riktigt avslappnad helg med all avlastning. Jag har varit så LAT! Spelat spel och ätit gott. Och vad fick vi i julklapp? En tassimo! Och mer! Bortskämda är vi. Men barnen....Louise speciellt. Hon har mer lego än vad som finns på förskolan nu. Duplo för tusentals! Dockskåp. Smålego. Kläder. Pussel, spel, bilar...en helt del!

Louise rullar köttbullar med David till julbordet.


Louise lägger upp gröt till tomten. Så han kommer på nattten med paket till strumpan.


Natti natt på madrassen. Båda barnen klarade det jättebra att sova borta två nätter.

Min vackra ängel i uterummet.

Tomten tappade sin luva när han var där och lämnade paken i strumporna. Den låg brevis den tomma gröttallriken på morgonen. Spännande.

Två lockiga tjejer!

Ni tycker säkert inte det är ok att locka en tvååring. Men hon ville(mot en pepparkaka).
Jag tycker hon var så vacker. Beundrade henne hela julen. Hon är en ljuvlig tjej!

Johan, inte blyg för någon. Trivdes lika bra hos alla!

Tomten kom....



Johan var nöjd för det mesta.

Efter en lång stund med dockhuset hade Louise tid att smaka lite på julmaten.
Väldigt snart tillbaka till leken.




Idag är Louise tillbaka på förskolan efter sitt jullov. Jag sitter med en espresso och Johan ligger och babblar i sängen. Idag ska jag bara vara hemma och dona.
Nyåret blir lugnt. Jag, David, Louise och Johan. God mat och mys bara. Inga konstigheter.
Funderar på att sätta mig och bygga lego, haha. Jag tycker det är jätte kul men Louise är ju byggchefen så det man tänker sig att det ska bli är sällan resultatet. Är det OK att mamma sitter och bygger lego på rummet när dottern är på förskolan?


Lite om mig. Medicinen har gett effekt utan tvekan. Jag är väldigt lugn. Jag hade en konstant stresskänsla innan över minsta lilla. Alla "to dos" var mycket viktiga. Ett par strumpor på golvet, ett godispapper på vardagsrumsbordet, ett otorkat bord, att lägga fram kläder, att ha ren diskbänk. Tvätten igång. Jag håller fortfarande ordning...men inte med stress. Usch vad stressad jag var över varje detalj jag varit. Stätar som en galning undan varje grej så foryt Louise släpper den. Inte sunt. Jag tror det också kan vara anledningen till att jag ÄNTLIGEN har tappat lite vikt. 55,6kg nu. För jag har absolut inte hållt igen. 4,6 kvar till min "innan barnen vikt". Det ska väl kunna gå?
Jag har lärt mig att hantara ångest(för den kommer). Jag blir iskall i bröstet när något som frammkallat ångest sker. Men det går förbi. Jag hittrar lugnet igen snabbt. Och believe me, jag har fått en STOR prövning under julen. Men dagarna som gått hemma inne med Louise och Johan(david har jobbat) har varit härliga! Visst då och då är begge missnöjda och vill ha min fulla uppmärksamhet. Men jag tycker inte alls det är jobbigt. Han jag tillsist hittat min roll som tvåbarnsmor?



God jul!

Önskar Louise!


Mysigt!

Johan är finaste killen på jorden. Det var allt från idag.


Jullov

Bloggar dåligt! I know. Oinspirerad kanske? Snart är det jul. Louise går sista dagen idag. På onsdag ska vi leka med grannar och kusiner, på torsdag kommer minst en gudmor och passar Johan så Lollo å jag kan gå ut ett par timmar. På fredag kikar Lilian med barn förbi. Johan å jag ska på lite fix å don idag. Louise och jag går nog ut ikväll. Igår hade vi hur kul som helst! Men blöta blev vi! David är lite krasslig. Ont i mage och rygg, dålig energi. Tycker synd om honom. Malin har brutit foten, ännu mer synd om henne. Men jag mår bra, riktigt bra! Önskar att jag hade mer tid för alla runt omkring mig bara. Massera David, pyssla om Malin, leka med Louise och umgås med Johan...men det blir för lite av allt! Citalopramet har nog börjat ge effekt nu. För jag är glad. Och lugn. Härligt!


Snö

Louise så lycklig över snöflingor. Men dom smälter bort direkt...


Datorn är paj

Därför jag aldrig bloggar långt. Har ju inte ens skrivit om dopet! Jätte lyckat och så fint. Som sin syster sov Johan genom det hela, lite roligt att båda gjort så va? Johan fick otroligt många och fina gåvor. Och alla gillade smörgåstårtan. Veckan hittills har varit lugn. Johan är som sagt lite nöjdare. Men Louise är vansinnigt mammig och missnöjd hemma. Fast jag lägger timmar varje dag på att leka med henne. Det är lite klurigt. Lyssnar gör hon aldrig och det är svårt att få henne att förstå varför jag måste en del annat och varför jag inte alltid kan lägga ifrån mig lillebror. Kastar mat och leksaker gör hon också. Och Johan har hon puttat på ett par gånger. Men det är nog en trotsig fas som kommer ta slut. Och om inte allt för lång tid kan man sysselsätta även Johan med lek. Strax hämta monstret efter veckans sista förskoledag. Hoppas vi får en "enkel" eftermiddag.


Luciagåva

Får man som ny tradition efter lussetåget. En dock matstol. Hon gillar den.


Bebisar kan inte mycket...

Men dom är rätt ensamma om att kunna skratta nerkräkta:-)


Gulligt!

Det är så rart när Louise står och matar ennav tjuvarna ur pippigupps-gänget med Johans nappflaska. Johan är nöjd idag. Han börjar roas av allt mer. Men inget slår mamma som sjunger tjingtjing. Jag är oxå nöjd...typ. Skulle vilja ha en miljon och minst åtta timmars sömn varje natt för alltid.


Lussefika

Louise sötaste tomtenisse jag sett! Men lite för mammig för att sjunga färdigt...


Finklädd

Och trött. Sover massor idag, vad hände?!


Trevlig lucia!

Strax gå till förskolan och titta på min tomtenisse!


Julgran

När man har en liten tvååring hemma som älskar julgranar får man ha granen tidigt. Jag själv är måttligt förtjust.


Pettson

Johan fick den här igår. Jag läste den när jag var liten. Underbara bilder man kan titta så länge! Louise och jag har läst flera gånger nu...


11/12 2011 Johans dopdag

Till min älskade Johan

på dopdagen

från mamma

 

För sex år sedan träffade jag din pappa

Oj vad hårt mitt hjärta kunde klappa!

Vi jobbade på samma stadshotell

Och jag flirtade med honom varje kväll

En natt gick vi tillsammans till min etta

Och det var ju såklart det enda rätta!

Snart blev det ju vi två

Att vi skulle bli fyra anade jag inte då

 

Det är nästan ett år sen glädjedagen

Då vi fick veta att du låg i magen!

Jag ska bli mamma åt en till!

Snart har jag allt jag vill!

Så glad över att vara gravid igen,

Men förståss lite nervös över vad som händer sen.

 

Det var långa 40 veckor som gick

Innan min andra baby på bröstet jag fick

Foglossningar, illamående och väldig smärta

Du är värd allt det mitt hjärta!

 

När du äntligen ville ut gick det rätt fort

Att föda dig är det häftigaste jag gjort!

Så ljuvligt vacker söt och fin,

Såklart, du är lik pappan din.

Nu har jag en kille och en tjej

Lyckan är enorm för mej!

 

Vardagen med dig och din syster

Är allt annat än dyster

Med dig och Louise

Är vårt hem ett paradis!

Vilken tur att jag är mamma till just er

Tråkigt behöver jag aldrig ha mer!

 

Fast du ännu är så liten och go

Blir det inte mycket lugn och ro

Tänk att man kan bli så trött

Av något så litet och sött!

Att sova gott tar jag aldrig förgivet

sedan du kom ut i livet

Men tillbaks för allt och mycket mer

får jag varje gång du charmar mig och ler!

 

Din pappa och jag har haft tur vi,

som fått dig Johan Aaro Lee

Jag är en stolt mamma jag

som får hålla dopkalas idag

Vi firar nu med alla som har dig kär

Att just älskade lilla du är här.

 

Grattis på dopdagen lilla prins.

Kom ihåg att jag för dig alltid finns.


Tack Angela och pernilla för att ni är Johans gudföräldrar


Malin

Är här. Och det älskar vi! Och printz lussekatter.


Min ängel

Mest av allt önskar jag mig mer tid att ägna mig 110% på min älskade Louise. Lillebror skriker. Han vill bäras runt. Sover jätte korta stunder. Hon somnade på golvet igen när han skrek. Inget gör henne glad idag hon är så låg. Hela dagarna är en uppmärksamhetskamp mellan barnen och jag vill inget annat än att ge dem båda all min tid.


Den här bilden

Är från den stunden jag tänker minnas av denna dag.


Jag

Ser ut så här idag.


Johan

Äter lugnast så här. Mjölk vill han ha.


Louise

Hon hemma idag. Mådde illa sent igår. Men bra idag. Lite trött nu bara å somnade på golvet i Johans rum. Johan skriker all sin vakna tid. Stackarn. Jobbigt för alla. Han har fått sprutor men jag är rätt säker på att det är magen. Louise får vara för sigsjälv mycket. Hon är besviken på mig jag märker det. Får ägna mig åt henne ikväll. Håll tummarna på att hennes kräkningar igår kväll var allt för hela familjen så vi får döpa prinsen på söndag utan att smitta hela släkten.


Lite

Glad iallafall


Tränar

På att knyta händerna och tacka Gud för livet. Som vi ska göra på söndag


Sjukstuga

Johan har det jätte jobbigt med sin förkylning. Och sprutor har han fått också. Pyjamasen får stanna på. Ska bli intressant och se hur jag lyckas ta hand om sjuk gnällspik och roa rastlös 2åring idag. Tycker nu han är fluffig? 6605gram.


Hej!

Skulle blogga långt men datorn är krånglig. Vi hörs imorgon!


Björnen sover

Johan har det bra han. Njuter.


Vad ska då jag hitta på?

När dom tar hand om varandra?


Det hände!!!

Kaffet sluuuuut


Kontroll

Jag mår många gånger bättre nu. Kontrollerar mina fixidéer utan ångest. Är förtvivlad förståss och känner en enorm skamm över det hela. Och skulden förståss. Så jävlka dumt att andra ska behöva ha en särme vardag pga mig. Att inte bara jag behöver avstå saker för att klara av migsjälv utan tex Louise som inte fått gå på öppna förskolan på hela veckan. Kommer få gå och försöka bota min fobi, men kötiden är två-tre månader. Tills dess går jag på samtal iallafall. För att hantera det så länge. Men besattheten har gått ner lite nu. Jag äter atarexen men har ju också fått citalopran. Jag har inte bestämt mig om den ännu. Vet inte om jag vill medicinera. Rädd för första två-tre veckor då man kan må riktigt dåligt. Men en bra effekt efter som jag kanske kan ha ett år eller så och inte "hitta på" några nya dumheter vore ju bra. Idag har det varit full fokus på barnen och jag njuter av dom. Louise är fantastisk och jag är så glad att jag fick vara migsjälv idag utan att anstränga mig. Har gjort allt vad jag orkat för att Louise inte ska uppfatta att jag haft ångest. Igår fick jag anstränga mig väldigt, kände tung andning och hög puls men jag tror jag lyckades dölja det. För henne var mamma som vanligt.Idag också. Utan att anstränga mig särskilt mycket. Jag har varit migsjälv. Jag är vandinnigt förbannad över denna plötsliga och jävligt onädiga grejen. SÅ JÄVLA ONÖDIGT!!!

Iphone!

Louise är så glad nu kan hennes mobil beroende återupptas. Här är min nya hylla.


RSS 2.0