31/8 Pappas datum

Idag har alltså min far gissat på att bebisen kommer. Det har gett mig höga förväntningar. Hade grymm "mens"verk inatt...eller inbillade jag mig det? Varje gång jag gick på toa hoppades jag på vatten avgång.
Och nu sitter jag här och trycker i mig mackor igen, för andra gången idag. Åt 2,5 imorse med Louise. Äter två nu, välling och ett äpple. Jag kommer äcklas av migsjälv när jag tänker tillbaka på detta moffande. Vad ska jag laga till middag sen då? Svårt val. En god pasta. Och ska jag köpa hem frallor till kvällsfika? Kanska baka scones? Haha Kolhydrats moff big time!

Idag tänker jag promenara en liten sväng innan jag hämtar. För bebisens skull. Motivera den neråt lixom. Men det tar hårt på mig rygg som värker vansinnigt nu. Det blir en kortis. Kanske igen på kvällen, igår bara gick det inte. 
Har inte helt lagt ner hoppet. Hinner ju absolut föda innan dagen är slut. Hade gärna börjat känna lita värkar nu men...Igår snodde jag och LOuise med oss Alicia hem efter förskolan och vi lekte alla tre(jag var på det humöret, dom leker självklart oftast själva) i nästan tre timmar. Dansade till barnlåtar på youtube(där av ryggvärken) sprang runt och tjoade här hemma. Byggde med kapla stavar...det vad skönt att fokusera på lek en stund. Men som sagt väldigt tungt. Alla tre dansar i ring och sjunger "Kom, bebis"!

Imorgon och på fredag är David pappaledig. För att förskolan har stängt och jag inte visste hur jag skulle må just nu har vi planerat det så. Det blir med andra ord en väldigt lång helg om inget händer snart. Jag tänker låta honom vara just pappaledig och själv sticka till tunapark eller något. Trampa. Bra för bebisen och tidsfördrivet. Eller vi kanske borde sticka till busborgen och härja? Klättra och ha mig? Eller jag kanske ska gå på Erikslund och dom på busborgen. JA! Haha där satt den! Nån som har lust att sponsra mig lite? Jag har inte direkt plånbok för dessa tidsfördriv.

Louise är rolig på ett sätt. Alltid medveten om vad som behöver köpas. Allt handlar man på ica hon är en riktig ica-handlare. Imorse sa hon att "Sen, efter förskolan, mamma går vi på ica och handlar kiwi och brieost" Två saker vi har ofta men inte just nu. Hon äter säkert en hel brie bit själv på en vecka. Igår sa hon att vi skulle gå till ica och köpa större pippi-trosor som inte är trånga. Skulle nästan vilja ta bussen in till stan och göra det bara för att hon sa så. Men det kan vänta tills hon blivit storasyster och behöver göra något som stora tjejer speciellt får göra.

Nej detta är väl nog med svammel för idag. Nu ska jag dammsuga och sen ta en riktigt skön dusch. Sen ska jag åka och föda!
 

Bilder

Nu tömmer jag kameran igen. Här är lite bilder från Louises 2-årsdag.

Morgon.


Åker bussen till stan

Lek i roliga parken uppe i Nyfors

Lunch på Innovation.

Man behöver inte göra mer än så:) Louise tyckte det var mysigt!

Nu är jag på Printz butiken hos Malin. Jag...

img_3489 (MMS)

Nu är jag på Printz butiken hos Malin. Jag ska äta något riktigt gott. Kommer sakna brödet när jag kör med LCHF. Men jag måste välja bort det. Jag äter aldrig lite.


30/8 Magiskt

Det finns en viss magisk känsla i det här med att han kommer när som helst. Det är häftigt att faktiskt något så stort kommer att hända oss nu. Kanske om en stund börjar det. Kan vara så. Men det finns också en deprition i varje dag det inte blev av. För jag längtar så. Det kan bli två hela veckor till. Beräknat datum 2/9 har ju inte ens passerat. Men min mamma har fött barn båda några dagar föra och några dagar efter. Ja, det är helt enkelt starka känslor just nu. Jag tänker inte på annat, vill inget annat. Idag ska jag vila en stund sen åka in till stan och trampa lite. Kanske ta en fika på Malins jobb. Äta något onyttigt. Bli lite tjockare. Vi får se. 31/8 har min far gissat som födelsedag åt lilltussen. Han hade rätt sist. OCh jag tror ju det kommer starta på natten så inatt, efter midnatt då någongång kommer älsklingen...åh! Tänk om han gör det!!! <3 Lilla Love <3

Lägger ner

Har trampat på lite men det är inget på gång nu heller. En stor, stor kopp välling och sängen.

29/8 Mack fest!

Nu har jag måndagsvilat. Legat och slumrat lite till och från mellan 9-11.30. Det behövdes också idag för jag sov lite dåligt (snarkningar!!!) och överansträngde mig igår. Har hur jäkla ont i ryggen som helst nu! Fick lite känningar neråt och fick för mig att det var väldigt bra att stå/gå. Så jag gick en liten promenad på eftermiddagen. Inte långt alls men jag har ju inte gått på långe mer än lite korta sträckor på stan och till ica. Sen på kvällen rensade jag i garderoben. Strök alla mina skjortor och packade upp lite bortrensat. Yllka kommer sen och kollar gravidkläder, om hon vill ha något. Davids brorsbarns mamma alltså. Davids kläder vek jag, låg som en stor klump på hyllan. La undan en säck med sånt som aldrig används eller är för litet. Tittade lite på mina byxor, kjolar och jeans. Rätt smått alltså. Har nog en bra bit dit om man säger så. Men snart får jag iallafall börja med LCHF och drosstrainer+hantlar. Just nu vräker jag i mig kolhydrater dagligen! Har precis ätit fyra mackor som lunch och åt även en imorse med välling till, godaste jag vet. Kommer garanterat äta mackor eller dricka välling ikväll igen. Mellan där ska väl in en god middag också. Kanske lite fika när Yllka och barnen kommer. Jag moffar. Mackor är det bästa jag vet i mat väg! Varenda en nu kan vara min sista på ett riktigt bra jävla tag! Snart hämta Louise:)

28/8 hemma

Inget barn. Bara missat blogga. Natti natt.

jag vill inte mer nu! solen skiner och fam...

img_9852 (MMS)

jag vill inte mer nu! solen skiner och familjen är ledig. jag kan inte vara glad och gilla helgen. vill ligga och sura. om inte föda förstås. varje timma är ett år. får gå och ta en glass strax iallafall. fast jag är så tjock. David ska grilla oxfilé och nu plockar han svamp till såsen. om min far kan grilla fläskfilé hela semestern kan vi äta oxe två dagar i rad. kul att han vill laga mat fast jag är en sån surpuppa.


villavillekulla

img_4873 (MMS)

Louise sitter här och leker med sin villavillekulla. Många, många bor där nu. Dom leker med varande. Prusseluskan och Nalle Puh har långa samtal. Pippis pappa är ledsen och tommy bär honom för att trösta. Prusseluskan hittar en liten katt. Annika bakar bullar. Det är full rulle där inne vill jag lova! Underbart att bara sitta och lyssna! Louise babblar på! Nu fick prusseluskan en krona av Pippi. Polisen är tjock och har en bebis i magen. "prusseluskan kära nån! får jag bära dig?, ska nalle puh bära?, Toimmy?" "Pippi vill du komma ner?" "hopp" "Oj Tommy fick en glass" Nu ska dom visst sova också...Haha det är jätte roligt! Vilken fantasi!


redo för vinter!

img_4170 (MMS)

Pax set. Hoppas det blir bra. Har undersökt saken och det verkar vara bra betyg. Är jackan för stor?


26/8 Städning och shopping check!

Idag vaknade jag och kände mig hyfsat bra i rygg, höfter och rumpa. Också sovit ganska så bra. Bra för att vara jag men jag vet att många andra klagar mycket efter nätter som mina bra. Började rensa lite bland leksaker på morgonen. Sätter in en del i lillebrors rum istället. Trevligare för leksakerna att bo där än i förrådet. Sen gick vi till förskolan och min plan var att ligga och sova/vila hela dagen förutom att städa av lite. Men jag satte istället på kaffe och städade tills jag vart nöjd. Duchade och åkte till stan. Nyavlönad och rik:) 1300kr fick jag denna månad! MEn jag har ju havandeskapspenningen också. JAg fyndade ett par grymma llvädersstövlar till Louise och en trasmatta till köket på Myrorna. Sen tittade jag i pluskan och hittade trevliga rabatter. Hamnade på Lindex och handlade massor av vinderkläder till Tossan. Svata hängselbyxor och jacka i lila. Vantar och mössa. Men såklart ska hon ha en extra overall och ytterligare vantar och mösspr, ollat och sockor. Men jag har köt det "värsta" iallafall. Och så köpte jag oxfilé på hemköp 179kr/kg, färsk. Helt OK. Ikväll blir det pommes, bra, rödvinssås och oxfilé! Eller pepparbiff med potatisgratäng??? Hmmm...Det var dagens shopping iallafall.
Och en blomkruka med en miniros i. Till förskolan. För att tacka dem för att Louise får en lekfull, utvecklande, rolig och stimulerande vardag. När tjockamamma ligger hemma och krämpar.


25/8 Louise, min tvååring<3

Louises andra födelsedag är slut. Hon ligger nu och somnar efter en lång dag. Hon växte massor idag, det är sant. Vilken stor och duktig tjej hon är! Bebisen i henne är bortblåst sedan ett par månader, kanske sedan hon började bubbla på i flytande svenska ungefär i slutet av mars. Jag har tänkt skriva ett inlägg här om den här lilla flickan hon blivit. För jag är otroligt stolt över henne och jag älskar henne över allt på jorden. Hon är faktiskt väldens bästa tjej! Men det får vänta. Ikväll orkar jag inte formulera mig. Jag är nog ännu tröttare än henne.

Louise och jag lekte i sängen. Hon somnade...

img_6924 (MMS)

Louise och jag lekte i sängen. Hon somnade. Det går inte att väcka. Klockan är 17. Hur ska detta gå? Men hon fyller ju år. Det får väl bli lite konstigt idag.


mina pigor!

img_8568 (MMS)

mina pigor!


bildblogg

img_1587 (MMS)

Lär mig mmsa till bloggen. Så jag kan göra det på BB. IDag har jag vilat 09-13. Så här der jag ut. Nu ska jag strax hämta Louise. Inte så mycket att blogga om idag, med andra ord.


Jag vill ha värkar!

Åh vilken stark längtan jag känner! Vill föda!!! Och ännu mer: vill träffa mitt barn! Det räcker nu, har väntat tillräckligt. Louise, jag och David är redo nu. Så förberedda som vi kan bli. Nu vill vi ha tillökning! Vill vi vara fyra! Då är familjen hel. Komplett:-) mina två barn! Har hade en super mega mysig stund med Louise idag. Efter hämtningen gick vi på Ica och lyxade med glass utanför på en bänk efter. Glädjen hon kände över sin glass var enorm! Hon tjöt av glädje och sprattlade som en glad bebis:) vad gör socker med barnen? Iallafall jag tog upp henne i knäet ochvi tok myste och små pratade en lång stund. Gosade. Hon ligger och somnar nu. Inte ett ljud hittills. Men hon kan fortf börja. När hon sover sött snart ska vi äta jordärtskockssoppa och smörgåsar. Om det är något David är bäst på så är det soppor. Och all mat för dem delen! Synd att det nästan bara är jag och louise som får njuta av den.

23/8 väldigt väldigt trött

Sitter och väntar på bussen vid sjukan. Kom ut från bm 3min efter bussen och går vänta ett tag nu. Tänk att jag väntar på en buss för denna korta sträcka som bara är slutet av em bit jag normalt promenerar. Tjockis! Bebisen är fortfarande ofix. Inte på väg ut. Sf måttet 35 om det är intressant? Inga stick idag. Har tid hos min psykolog kl 13 och får hänga på stan ett tag nu. Äta tidig lunch med Malin. Jag sov en stund nån gång efter 03-06 inatt. Resten av tiden lyssnade jag på David. Grät ett par skvettar över vårt nattliv med extrem snarkning och vaknande mammatrygghetsbehövande tvååring, snart bebis och amning. jag älskar att sova. Jag och bm har bestämmt att jag ska ta theralen trots stundande förlossning. Känns bra. Och hålla förmiddagar fria för vila. Det är synd om David också förståss. Som snarkar. Men....ja han har haft många år på sig att söka hjälp också. den minuten han somnar på kvällen blir han mitt största problem. Min fiende. Tyvärr. På nätterna helt enkelt avskyr jag att bo med honom. Starka känslor där! Nu kom bussen! Dagens gnäll inlägg.

21/8

Lite om läggningarna. Det går inte riktigt lika fort. Men vi kör på samma rutin iallafall. Hon somnar själv varje kväll. Hon tjatar om täcket gång på gång. Jobbigt att stå på sig och vi har, mest David, fuskat med att gå in. Och det är ju förståss därför hon inte gett upp. Men vi ska minnas hur det var för 1,5 vecka sedan. David satt brevid, gick ut, satt en stund till, bytte skica 5 gånger, bäddade om...Nu är det endå bara täcket. Ikväll är hon nog inte dödstrott heller. Hon blev lagt strax efter 20 iallafall, som vanligt.

Jag har haft en jobbig dah på många sätt. Det är oron inför stundande förändringar, bland annat. Känner mig känslig och blödig också. Patetisk och fånig med andra ord. OCh jag har rivande värk i ryggen. Magen är stor rund och stenhård och jag kan inte röra mig normalt.

Veckan som kommer jobbar David till 17 dagligen. Synd. Vardagen är väldigt mycket enklare för alla när han jobbar till 16. Just den timman betyder mycket. Middagslagningen och sånt. Det blir en tuff vecka tror jag.

Så får det räcka, inte så inspirerad idag.

HEMMA HOS OSS

Vi bor i en 4a i Stenby, Eskilstuna. Ca 2.5km från city.
Det är en hyreslägenhet i ett hus med fyra familjer. På en gård med 6 hus. Vi bor på botten brevid familjen Karlsson.


Hallen

Köksväggen skall målas/tapetseras i dalablått och hyllan sla bytas mot en underbar vit tallrikshylla.
Kommer bli ganska stor förändring

Köksbordet ska bytas mot ett vitt bord för 6p.

Köket i ordning för fika.


Vardagsrummet. Själv gillar jag inte vitrinet. kommer nog bytas ut. Foto väggen ska utökas men vi väntar på fotomodell nr 2. Idag fick jag en underbar klängväxt som nu finns i fönstret. Hyllan är tom, gissa varför? 2åring+foglossningar.

Louises rum ska göras om. Tapetseras.  Annat ska upp på väggar och så. Men det går sakta där inne.

Lilla hallen mellan barnrummen.



Detta rum är ju som ni förstår under konstruktion. Vi känner ju inte den som ska bo därinne ännu:)


Sovrummet är också ett rum som inte inte riktigt inrett ännu och inte heller har så stora planer på att göra just nu.
Vi sover där, lixom. Det är allt. Inte en grej på väggarna ännu.

Badrummet. Gillar jag inte. Men lever med det. Tycker om att ha fönster.
Tvättmaskin och badkar.


Toan gillar jag ännu mindre och lever inte med. Den är Davids egna.



Uteplatsen har jag inte fotat nu och heller inte baksidan eller utanför ingången. Men så här ser det ut hos oss.
Fotade detta idag för att spara till Louise. Kul för henne att se hur vi bodde när hon var 2år.


20/8 Födelsedags kaffe


19/8 Imorgon är det kalas!

Imorgon har vi kalas för Louise, i förskott. Hon fyller på torsdag.
Så idag har jag en inte lika vilosam dag som jag brukar. Jag vilade en timma efter att lämnat skruttan men nu har jag haft kökstjänst ett tag. Har satt en stor bröddeg. Mysigt till helgen. Gjort hallon/blåbärsmousse till tårtan och smält vitchoklad i vispgrädde. HUr gott var det inte att slicka den kastrullen??? Restan av tårtbakningen blir av ikväll. Håller tummarna på att det blir lyckat. HUr som helst så är jag säker på att jag får en mycket trevlig stund med min vän/tårtmentor Sara! BAra David och monster ungen håller sig undan men det har jag gjort klart för dom:) Om Louise bara vägrar lämna sin mamma får vi väl göra en sån där klen fuling: Locka med att köpa glass på ica. Sen vill hon säkert leka med pappa. Usch vad fult det är att muta småbarn. Tror endå alla gör det ibland.

Nu är det ju då städning på agendan. Fy fan. Det blir det TENS och plågerier ikväll. Men jag vill ha fint imorgon. Rent iallafall. Om vi har fint här eller inte är väl en annans smaksak. Jag får göra så gott jag klarar sen får jag ta lite imorgon också. En hel fredagkväll och lördag förmiddag/lunch hinner ju förstöda mycket iallafall.

Och lillebror har vridit sig så knän och tår ligger utåt. Tycker faktiskt dessa sparkar gör med ont än inåt. Men mysigt att ta tag i lårbenet på honom. Det är två veckor kvar till BF idag. Hur några dagar det än är ser jag det fortfarande som en evighet. Jag är orolig över Louse. Hoppas inte det sätter igång på natten. Det blir mycket lättare på dagen/kvällen. Känner mig inte helt 100% på hur dessa dagar kommer se ut. Vi utgår ifrån en normal förlossning, två dagars bb-vistelse och att mamma tar hand om Louise. David kommer sova hemma men vara mycket på sjukhuset. Vi har pratat om hur vida vi ska väcka Louise eller inte om vi sticker på natten. Vi har pratat om hur vi ska göra, ska Louise hälsa på eler inte? Vi har kommit fram till inte. Just HON kommer inte att reagera bra på det. Direkt efter testet åker jag hem. MEN allt kan bli HELT annorlunda. Men vi har sagt att då löser vi det då. Många finns för Louise ialafall. Mamma, Malin, grannarna, förskolan, David. Vill ju också unna nyfödingen en lugn start på livet och tid att få igång amningen. JA snart sitter man med tuttarna i vädret igen:) Nej, en hel det känns svårt faktiskt. Att bli fyra är nog inte alls som att bli tre. Super bekymrad är jag!!! Jag vill inte vara ifrån Louise alls. Varje dag hämtar jag henne tidigare för att jag längtar. Älskar min unge så jag spricker. Det blir tufft för henne i ett par veckor nu, med all säkerhet. Jag har förberett henne tycker jag. Har också läst mycket själv och tvingat David att läsa lite han också. Men en tvååring är en tvååring. Och den här ungen har verkligen haft sin mamma för sigsjälv. Det är bara jag och Louise många timmar i veckan och har varit sedan hon kom. Visst får hon vänta ofta. Jag duschar, hänger tvätt och sånt just när hon är hemma, för att hon ska vara van vid att vänta. Men det är inte exakt samma sak.

Usch vad jag mår illa över att ha slickat skålen känner jag nu. Inte OK att stoppa i sig skräp på förmiddagen tycker magen.

Louise och Alicia

 
Dom leker riktigt bra ihop just nu<3
Igår fick dom ta ut dockor och dockvagnar och lekte i nästan två timmar.
Helt klart värt slitaget på leksakerna!
När dom sitter så där och fikar är det jätte mysigt att smyglyssna på deras samtal.
Är så glad över att ha Alicia med familj som grannar!!!
Imorgon ska jag och Sara baka tillsammans här. Louises Pippi-tårta. På lördag är det kalas för den stundande tvååringen. Louise är absolut redo att ta rollen som tvååring.


Mama-bilder

I fredags tod Malin lite bilder på mig. För att föreviga graviditeten. Dokumentera mama-looken. Jag inser ju att det är roligt att se på när jag blir gammal. Och kanske redan nästan sommar när jag gått ner över 20kg från nu?
Och kanske roligt för barnen. Här är några. Avskyt att det är en kant på övre magen från strumpbyxan. Men så är det.


18/8 Statt i tankarna

Idag är det det datum då jag själv sagt(inte trott) att jag vill föda. 2v exakt före BF. Känner ingen större spänning för det utan är rätt säker på att dessa två veckor kommer gå. Idag blir det då inte. Och inte nästa torsdag heller. Blir lunch med syrran istället. Just nu sitter jag med färg i håret och ska faktiskt sätta på KAFFE. Hör inte till det vanliga direkt. Saknar tiden som arbetande kaffetunna. Ta den där sjunde koppen och köra in på 12e timman, röka två snabba cig och äta en gammal ostmacka från konferensfika. Åh! Haha! Känner sån där stark tillbaka längtan till STATT-tiden. Hotellet där jag och David jobbade när vi träffades och också fyra år senade då Louise blev till. Många, många gånger ältar jag hur otroligt perfekt vårat vardagsliv och familjeliv kunnat vara om vi jobbade där idag. Vi hade kunnat vara föräldralediga på deltid, samtidigt. Jobba 3-4dagar/ vecka båda två. Jag hade kunnat jobba helger och kvällar ibland, som jag älskar. Vi hade kunnat matcha scheman. Hade kunnat tjäna mycket mer pengar på att göra så än så som vi gjort nu. Jag blandar ofta ihop mina känslor. Får för mig att jag längtar tillbaka till tiden innan barnafödandet satte igång. Men så är det inte för jag älskar verkligen att ha blivit mamma och familj och skulle inte byta det mot något. MEN jag saknar det som försvann i samma veva som vi fick barn. Jobbet. Hotellet. Kollegorna. Umgänget. Och det är inget som är borta för att jag fått barn. Det är borta för att hotellet är borta. Sedan flera år nu, men jag saknar endå. Önskar att det fortsatt. Att vi var kvar där. Dags att skölja! Hoppas det tagit. Börjar få svårt att få till det efter många års färgande.

16/8 det går inte fort!

Dagarna är så långa. Det går för jävla segt. Jag börjar känna mig less på graviditet nu alltså. Eller det har jag väl gjort sen dag ett. Inte gillat det en stund ens. Men barnet älskar jag. Vad fan gör glassbilen i Stenby efter kl 20???!!! seriöst!!! Idioter. Just det, barnet älskar jag. Och mitt första barn älskar jag också. Hon som nu ligger och somnar i sin säng. Lite kinkigare ikväll men helt medveten om att det inte är någon ide att testa. David la henne nyss. Hon är duktig. Men nu är det många bus och en del dumheter som hittas på alltså. Hon visar tendenser till att slå och sparka, hon knycker leksaker och lyssnar dåligt. Hon testar inte alls bara mig längre. Jag har blivit lite hårdare. Envisare ska jag väl uttrycka det. Det gäller att tänka till hålla en rak linje, ta sin roll och inte vara ojämn. Hon lyssnar mer och mer men påhitten blir också vara fler. Jag har fått värsta gravid aptiten. Just ny skulle jag med glädje äta nästan vilken mat som helst. Jag är riktigt sugen! Inte på godis, glass och sånt mer mat. Unna mig tänker jag göra också. Om jag bara kunde komma på vad?! Idag var Mimmi och Josephine här, hennes lilla kayla också. Sötaste snatt ettåringen. Louise kom hem före 13 och vi lekte sen med grannbarnen. Tycker det är mysigt med Alicia som är 3 år och en väldigt smart treåring. Kunde lika gärna vara 4 många, många gånger. Hon tänker och funderar och frågar om bebisen i magen. Vill känna och är nyfiken. hon funderar nog mycket på set mesta. En riktig tänkare. Det är kul att höra hennes funderingar. Nu ska jag titta till Louise. Jag var föresten hemma när hon la sig. Hon ropade mamma en del men David påminde om att mamma ju sagt godnatt och då slutade hon. Jätte bra. Lättare och lugnare kvälls amning för lillebror om det funkar så bra. Han heter Love just nu. Torka på namn. Love kanske Ebbe kanske Vilhelm. Jag gillar ju Daniel men det finns visst en kusin med det namnet. Det är det här med Love och love you. känns lite störigt.

15/8 David lägger

Ikväll går det till lite annorlunda. David badade Louise strax efter 19 och satte sen på Emil på tvn som hon såg till sin smörgås. När hon ville stänga av Emil föreslog jag snabbt att vi skulle läsa lite då det var lite för tidigt ännu. Vi läste i soffan hon och jag. Sen sa jag att "nu är klockan snart åtta, vad brukar du göra då? Sova. Vet du vad jag ska göra? Jag ska gå på en promenad och när jag kommer in igen har du somnat i din säng. " först tandborstning och snabbt som tusan sa hon mamma. Så vi gjorde så att jag tog på henne nattkläder borstade och kissade henne sen sa vi godnatt och jag gick ut medan hon och David gick till rummet. Egentligen gick jag bara med sopor. David satte på trosor och sa godnatt, de valde skiva och där har hon legat och lyssnat och rätt snart somnat. Som smort! Att jag går ut är självklart inget vi ska köra på men vi räknade faktiskt med att hon skulle testa lite ikväll och gjorde det enkelt genom att ta bort mig helt. Det kommer vi inte göra mer, och hade inte behövt nu heller. imorgon ska David ta tänder kläder kisseri och allt. Vi gjorde någon halva mamma halva pappa variant idag. David har som vi sagt suttit på soffan medans hon somnat. Han läser om barnafödande. Har typ tvingat honom. Han är rätt ointresserad och litar på att naturen(jag) sköter det där. Men jag har bett honom läsa lite om urakuta snitt och lite annat iallafall, för min skull. Det är endå jag som föder och han som stöttar, hjälper mig och då känner jag att jag kan kräva detta. Så för min skull läser han nu. Det ÄR unikt och speciellt, det är STORT. Det är sista gången. Jag vill uppleva det här förlossningen MED honom och minnas för livet. Jag hoppas han kommer känna att det är lika stort so Jag och vara väldigt fokuserad och engagerad. Då är det bra att läsa lite. Fokus, förberedelse och kanske lite tänkande.

15/8 En vanlig måndag

Det har blivit en ganska trist textblogg här, jag vet. Jag ska skaffa sån där PRO snart, lovar. Men jag bloggar som sagt för att dokumentera babylivet och spara allting till mina barn, texten är det viktiga. Foto får de massor av. Har fortfarande inte tagit tag i det där med att kopiera hela gamla bloggen (om Louises första år), det borde jag verkligen. Onsdag-Torsdag gör jag det. Minst en timma per dag.

Denna dag har jag:
Sovit länge med Louise (7.20), fick väcka henne det BÄSTA jag vet!!
Ätit frukost med henne (Tomtegröt, efterson jag lchfar på julen-11)
Lämnat henne, gått och lagt mig.
Vaknat, ätit frukost nr 2 och nu ska jag hämta henne igen, strax och faktiskt orka vara nästan den mamman jag brukar vara i några timmar innan David kommer hem och vi äter.

Det är precis vad jag ska göra under denna period med sjukskrivningen. Jag får all den sömn jag behöver. Kroppen får vilan. Ryggen blir avlastad. Louise får leka, ha vuxna omkring sig som orkar gunga, bära och ha sig. Hon får vara ute och springa. Louise kommer ju till mig på natten och knölar en del, vissa nätter mer än andra. Men om hon tänker fortsätta sova till efter 07 är ju båda hon och jag tagit igen det innan vi går upp redan.

Men snart blir livet annat här!!! När vår lille krabat gör entré. Men tills dess lever vi såhär. OK, sålänge. Skulle absolut kunna tänka mig att föda typ nu. Usch jag skulle inte börja tänka så redan tre veckor innan datum denna gång. Men faktiskt, jag vill träffa mitt barn nu. Jag vill heller inte vara gravid mer. Nu växer inte ett liv i mig mer. Nu BOR det en riktig, stor bebisunge i min kropp. Det är tungt och trångt!

Jag sa till David att det är upp till honom att locka ut den lille. Mig har han ju. Han är nära, nära mig och får massor av mamma dygnet runt. Tuttarna kan han ju längta efter men han vet ju inte om dom ännu! Sin pappa måsta han faktiskt komma ut för att få träffa!!!


14/8 Louises kväll, igen

Jag MÅSTE skriva om läggningen. Bara lite kort. Torsdag började jag alltså. Helvetes kväll. Läs från 12/8. Fredag somnade hon tyvärr för natten i bilen. Körde på igår. Gick super smidigt. 5-6 lyft tillbaka och inte mycket tjat. Och enbart om täcket, inget annat mot torsdagens miljoner av påhitt. Ca 30 min iigår tror jag. Ikväll: 10 minuter. Pratade lite i sängen om morgondagan, sa godnatt och satte på Pippi som hon valt. Hon tjatade genast om att bädda om igen då jag gått ut och jag valde att gå in och göra det samt att påminna:Jag kommer inte in och bäddar om igen. Du får ta av/på täcket själv(ingen arg ton eller så, alls) Sov gott sa jag igen. Hon grät max en minut. Efter 10 tittade jag och där ligger hon och sover.
Känns som jag tagit guld i barnnattning!!!
David verkar inte särskolt imponerad tyvärr. MEn jag är STOLT! Över hene och över MIGSJÄLV!
Min rygg fick kämpa över förmåga i torsdags, dag 1 men det var helt klart värt all smärta!


14/8 Redo

Jag känner mig så redo nu! Färdig för förlossning och bebisen! Jag vill till bb. Allt är klart. Hur kan det då vara så lång tid kvar??? Mer än två veckor. Ja, det kan ju bli fyra. Jag vet inte hur jag ska orka med kommande veckor heller. Jag är så sliten i rygg och magen spänner så det skulle knappt förvåna mig om jag spack sönder. Kräks och mår illa.

 Åh jag vill träffa min lille son istället! Min bebis, mitt lilla hjärta! Lilla snuttungen! Jag vill hålla, nosa, gosa, pussa, smeka. 

 Idag har min mor varit här och putsat mina fönster. Så himla snällt. Hon har även busat till tusen med Louise. Så underbart nä'r hon tjuter av glädje! Åh vad jag saknar att busa så! Min fina tjej vad hon älskar det! Nu är hon och David ute och leker lite. Åt tidig middag men vill inte komma in i kvällsracet för tidigt så det fick bli lite ute lek. Det gick suveränt igår. JAg fortsatte som i torsdags och det gick kanon, långt över förväntan. Hon VET att mamma har bestämt sig. Ingen idé att bråka. Eller hur?! :-) VÄldigt tufft för mig att hålla på. Ikväll blir sista för mig sen tar David ett par kvällar. Hoppas hon förstår snabbt att det är samma sak som gäller när han lägger. Och hoppas han står på sig. Han är svag för sin dotters humör. Men jag är ju här och han är svag för mitt humör också:-)


13/8

Jag ser ju att en hel del hittat hit och följer bloggen nu. Så snälla ni! Hjälp oss lite! Ebbe? Love? Vilhelm? Namn? Blir det en flicka blir den Astrid. Kanske.

12/8 Natta Louise

Idag kör jag vilo dag och jag legat från att jag lämnade Louis tills nu 12.30. Ätit frukost två gånger.Nu ska jag putsa fönstret i Louises rum sen duscha så är det nog dax att hämta sen. MAlin kommer vid 15 och när dom leker kanska jag putsar ett fönster till. När David kommer hem ska vi packa in oss i bilen och åka till pappa. Där är det födelsedagsmiddag för Siw, pappas fru och Pernilla hennes dotter som blev 18 i förrgår. Det är vuxenfest så vi kommer bara stanna en liten stund sen åka hem igen. Gillar inte att vara på tillställningar där det dricks med Louise. Så vi äter och gratulerar sen åker vi. På började nya läggningsrutiner igår men ikväll, redan, blir det "Paus" för hon kommer få borsta tänder innan vi åker oich somna i bilen. Nya läggningen orkar jag knappt skriva om, det var en mycket tuff kväll igår med en lång och intensiv kamp mellan mig och Louise. Men det blev som jag ville tillsist och jag gav inte efter trots att protesterna var över förväntan. Hon kommer snart kunna somna själv på rummet. David har haft läggningarna i sommar pga att jag inte klarat att bära tillbaka henne när hon springer upp. MEn han har gett efter för mycket och hamnat i ett dåligt mönster. HElt glömt sitt mål, inte hållt sin metod. TAppat det helt enkelt. Nu får vi se om vi hinner lära Louise somna själv, och dessutom hålla det genom allt det nya som händer. Det kan bli svårt men försöka MÅSTE vi. JAg lyfte in henne ca 25.30 ggr igår. David fiskade men imorgon är båda hemma sen gäller det att vi gör LIKA. Ger samma svar. Är envisa men lugna.

Rutiner innan läggning: Börjar runt 19. Bad/dussch. Få pyjamas(Bytes ej). MAn kan påmin na hen ne säga "den här pyjamasen blir det ikväll", hon kan ju få välja själv. Frågar om hon vill ha trosor(varierar). Hon kommer ropa "ta av" om hon har och "vill ha" om hon inte fick sen i sägen så hon måsta förstå att hon väljer. JAg tycker det bästa eg är om hon sover utan, förståss. Sen är det kvällsmacka och sofffmys en stund innan kissa och borsta tänderna strax före 20.00.


 Målet/Läggningen: Säga godnatt till ena föräldern (och bebisen snart!). Ev läsa en liten saga, prata kort om morgondagen, roliga saker som händer. Välja sagoskiva(Bytes ej). Väjla vilken som ska sova bravid. Oftast hennes lilla katt, mjao. Säga godnatt till den som lägger henne. Sätte på skivan. Lyssna och somna. Allt som allt 15-20min. Hon sover 20.30-07.00(gäsna lite längre), men så är det förståss inte än nu igår var den 21.30.

Hon gör såhär: Hon börjar tjata om att hon vill ha nya saker i sängen, vill ha dom hämtade vill bli av med andra kastar don, ångrar sig. Vill bli av med kläder/ha mer kläder. Vill ha hjälp med täcket(evigt tjat!) Får för sif att hon inte vill ha lampan på, ha en annan lampa på. Vill ha sitt vatten utbytt mot nytt, kallare. VIll byta till en annan pippi-skiva. Vill att pappa/mamma ska sitta brevid. Skriker efter den föräldern som inte lägger.

Vi gör: Sitter i vardagsrummet(den som lägger). Svarar på rop "Jag är här, sitter här på soffan" lugn och sansat hela tiden ingen irriterad ton. Lyfter tillbaka henne när hon springer upp. Säger igen "Godnatt, vänner sov gott", bäddar om och går ut igen. Mer ska det inte bli. Men det kanske blir många gånger (därför David bör göra det oftast pga min gravid kropp). Mer ska vi inte göra. Inga byten av saker inget sitta bravid alls.

 Hon kommer ropa"Vill inte ha täcka" då säger du "ta av dig" hon kommer ropa"vill ha täcker igen" igår ropade hon hysteriskt som om hon höll på att mista livet om täcket. Det vart det jobbigaste. Allt annat om byta skiva, vatten, hålla på med olika gosedjur, sitta brevid och sånt la hon ner ganska snabbt. Hon förstod att jag inte kommer gå med på det snabbt, efter ca 30-45min. Sen var det BARA täcket hon skrek om. Jag kan ju inte ta bort det. Hon måsta förstå att hon kan bädda av/på själv. Att jag inte kan bädda om var 3e minut. Jag gick inte in en enda gång och gjordfe det men däremot la jag det på henne varje gång jag gick in med henne när hon sprungit upp. På så vis fick hon ju som hon ville. Jag tog ett snabbt beslut om att jag kör på att alltid lägga på det när jag lyft tillbaka, Här blev det svårt helt enkelt. Men hon somnade ju tillsist. Gav upp. Tips här?


11/8 Jag fixar!

Idag ska jag till stan och träffa Amanda, men lite senare. Hade tänkt lägga mig tills dess men nix, jag satte igång med att framkalla sommarens foton(äntligen)!!! Så skönt att ha det gjort då jag vill snabbr kunna framkalla bebisens första bilder sen. Vill inte behöva sitta och gå igenom hela sommaren innan. Nu hinner jag fixa Louises album. Blir ju såklart augusti bilder också men inte lika mycket som över semestern! Bra, bra! På lördag fyller jag år! Det blir inte spännande direkt. Crosstrainern står ju där och jag ska få hantlar i paketet, haha! Och jag och Louise lär ju gå upp först. Hon sover ju med mig. Och David är inte den som vaknar först. Frukost har jag beställt iallafall. Om någon undrar vad jag önskar mig så får det nog bli söta kläder till bebisen faktiskt. Det är ju inte TILL mig men det är verkligen någott jag uppskattar. HAr så lite kläder. Och inte dögulliga newborn dressar och sånt. 56-62, inget 50. Inga små bebisar här inte:) Det önskar jag mig!

Kategorier

Dags att styra upp denna blogg lite känner jag. Vad ska den innehålla? Bebisen är ju tillsammans med Louise huvudroll. Sen blir det mat/vin-lchf ska dom dela? Eller ska jag ha vikt/lchf samt mat/vin? Mat/lchf? En kategori träning också. Sen måste jag ha lite utrymme till "bara jag" och mina tankar. Roligt för barnen när dom får mina bloggar utskrivna. Att lära känna mamma som hon var när vi var små:) som Louise ska få bloggen från sitt första år från kimochbaby.blogg.se. Huvudtemat här blir ju just som i den bloggen första året, för denne nya. Men samtidigt lite av varje om allt som rör våra liv. Kommer börja bild blogga mycket mer. Vi får se vad som dyker upp!

10/8 Får inget gjort

Idag känns det bättre i rygg/höfter/lår. Men faan vad magen gör ont. Det drar i den och när jag legat stilla är det riktigt smärtsamt att resa mig. Jag har legat HELA dagen. Bara lämnat Louise som nu ska hämtas om ca en timma. Jag hade tänkt ge lägenheten en omgång. Men vette fan. Varför inte vänta till fredag? Jag får ju dessutom så ont efteråt. Imorgon verkar det bli lite lunch sällskap. Bra för jag bör inte vila mer efter 12 på dagarna om jag ska kunna somna till midnatt sen. Bra att hålla huvudsömnen på natten. Min ängel sov till 07 idag! HElt fantastiskt. Hon vaknade jätteglad och skulle fort fram med frukost! Hallå går inte dagarna väldigt sakta nu? Är det bara onsdag? Värdelöst! Om en månad är min bebis nog här. Men en månad. En vecka låter mer lagom.
Louise på bb. Undrar om dom är lika varandra?
Hur ser du ut där ine? Vill lukta, känna, krama!
Vi är så glada över dig! Vi väntar på dig och älskar dig!
Kom snart, vänta inte för länge.

Min mage. Ska minnas den men kommer aldrig sakna den. Tycker inte sånna här magar är fina alls.

9/8 mvc v 37

Åh,vad jobbigt det är att mobil blogga! Men nu blir det så. Varning för stavfel. Ligger och smälter maten. Louise och David är ute. Borde fix och dona men det finns fler tillfällen imorgon. Ska tydligen vara kallt och regnigt så jag tänker vila hela dagen tills jag vill upp och då ska jag ge lägenheten en enkel omgång. Så gott det går. Idag var jag på mvc. Snabbkik på bebisen. Upp och ner men ej fix. Stor. Bra värden. Väger lite mindre än jag gissat thank god. Men vansinnigt mycket iallafall. Samma som när Louise föddes men denna gången har jag knappt svullnat alls så det är inte bara vatten direkt uran äkta vara. Magen 34cm. Skrev sk sammanfattning i journalen. Nu står det klart och tydligt att ingen får komma nära mig med morfin samt att ett snitt ska absolut absolut inte ske om det inte verkligen är akut och enda utväg. Idag spänner magen enormt. Ryggen river. Fosterrörelserna gör ont för huden töjs för mycket. Nu kommer bristningarna va? Man fick fundera lite på hur graviditeten varit allt som allt. Det vart väl inget topp betyg från min sida direkt. Att ha det jobbigt i kroppen har gått ut över vår vardag mycket. Har inte alls varit samma bus mamma. Det värsta har varit mellan mig och Louise. Stackaren. Haft jätte dålig energi, sovit illa. Inte fixat jobbet, tjänat väldigt lite pengar. Blivit slapp och tappat kondis. Avstått från mycket under semestern. Knappt umgåtts med vänner då jag inte velat pga trötthet och att jag mått psykiskt dåligt av att inte kunnat röra mig. Velat ge varje "bra" dag till Louise. Undrar om jag har mina vänner kvar? Jag har nog varit dålig på att förklara varför jag hållit mig hemma, inte har fb och sånt. Smärtan har inneburit mer än vad man förstår när man hör om det. Sen blir det mer tydligt när man har ett fysiskt jobb samt småbarn. Men här hemma låter jag det märkas så lite det går. Städningen är inte den samma och jag busar inte, eller ger mig iväg på äventyr. Men lägger endå samma tid på Louise och är ute på gården iaf så mycket det går. Jag tror nästan jag kommer räcka till mer åt henne när bebisen kommer till utsidan. Jag hoppas det. Längtar vansinnigt mycket efter galet bus och lek. Nu ska jag leka för som har kommit in. Sen ska jag och D nog se film. Somnar iaf inte tidigt någon av oss. Lite te. Dax för ingefära te nu, och basilika? Höll på så i slutet med Louise i magen. Jag var galen då. Men längtan är precis lika stark nu. Men jag är nog lite vettigare. Jag älskar min plutt där inne:) namnförslag??? Pojknamn????

8/8

Dåligt bloggat igen. Ikväll har vi hämtat en crosstrainer och tagit en sommarens sista slagsta glass. Nu står maskinen där i sovrummet och väntar på hösten. Mycket svett blir det där. Imorgon är det ultraljud, prover och vägning. Får vi se hur stor min stora bebis där inne är:) Och hur stor stora jag är nu, fy fan. David nattar Louise. Jag är ganska pigg. Sov minimalt inatt men låg sen på dagen till 13.30. Det är faktiskt VILA jag ska göra på dagarna. Och idag gjorde jag det! Super mätt efter carbonara och mjukglass. Ingen lust för tv. Så vad ska jag göra ikväll? BB väskan fixade jag igår. Även om det säkert är 4 v kvar.

4/8 Problem

Vad skönt det känns med AUGUSTI. Känns som att denna långa jobbiga sommar går mot sitt slut. Snart skön svalkande höstluft! Vackra höst färger. KVällarna åååh! Ska tända lyktor på ute platsen och sitta med en film ute och mysa med en kopp te eller ett litet glas rödvin. Jogga i skogen. Men än är det sommar kvar. Och än är det mage kvar. Louise blev ledsen när jag lämnade idag. Det är så jobbigt när hon gör så! Hon är glad över att gå till förskolan och pratar bara bra om allt men endå blir det separationstårar. Varför? Då känner jag mig så dum som går hem och vilar. Men tänk så här så, om jag inte hade varit i behov av den vilan hade jag jobbat. I natt har David sovit på gästsängen i bebisens rum. Normalt sover han ju på soffan inte hos mig. Det får han inte. Han är som jag skrivit tidigare det värsta snark monstret på denna jord. Men inatt var det lugnt. I vardagsrummer hör jag fortfarande honom genom mina öronprobbar. Han kan snarka 6 timmar non stop på ljudnivå 100! Detta har varit extremt jobbigt nu i sommar för faktiskt totalt förstört många dagar och gjort att jag sover mini9malt. LOuise vaknar mycket, jag vaknar av smärta, av magen, av blåsan. Och varje gång jag ska somna om är det till världens olud. Jag gråter och och får uppriktigt sagt ångest varje natt över detta. Det är så synd att det är så här. Vad mycket det ställer till det för oss! Vi skulle ha det helt annorlunda annars! OCh småbarns åren är ännu månge. Vi måsta lösa detts! Så länge jag blir väckt flera gånger varje natt innebär det många, många timmars sömn som går bort pga att han låter. Jag kallar numrea en 4h natt för en bra natt. Då har jag legat 10 timmar och varit vaken i 6. USch detta har helt slukat upp mig. JAg vill så gärna leva normalt. JAg vill inte vara så här trött och jag vill inte må dåligt på nätterna. JAg kan aldrig vara glad på morgonen. Fast jag vet att det inte är hans fel så är jag förbannad varje morgon. Hela dagarna när jag är som tröttast. Fast, om jag vore David skulle jag göra allt i min värld för att få en snarkoperation. Men han kanske inte vill sova med mig. Detta är inte bra för romantiken!!! Jag kan heller inte sitta uppe och soff mysa med honom efter Louise somnat för jag måste "skynda mig att försöka somna innan honom". Vi äter ju inte frukost ihop heller för han sover så länge han kan sen går direkt till jobbet och äter där. Det rnda som händer på morgonen är att jag berättar att han varit ett monster på natten och att jag aldrig för sova. Kanske gråter jag. Det går inte att säga "God morgon älskling sovit gott, ha en bra dag puss puss" när man är så förtvivlad som jag är varje natt och har varit i flera, flera år nu. Det är jävligt onyttingt för kärleken. Jag skulle ge mycket för att förändra detta. Kunna vara en underbar morgon människa som förgyller dagen. MEn det bara går inte! Vi överväger till och med att låta bli att lära bebisen sova själv och satsa på samsov med båda barnen för mig så David kan ha ett rum. Men det är inte alls så jag vill uppfostra mina barn. Men överväger endå att göra så. När dom sover hela natten blir ju allt annorlunda då kanske jag slipper bli väckt och kan sova trots David. MEn det är många år kvar dit? Vad ska vi göra???

1/8 livet

Idag var vi och tog farväl av Davids farmor som gått bort efter svår sjukdom. Tankar om livet. Hennes liv. Mitt liv. Mina barns liv. Vår värld. Allt som lever allt som växer. Förrättelsen var fin. Det var mycket vackert. En gammal kvinna, över 85 år har levt ett mycket långt liv. I över 60 år av sitt liv har hon levt med Davids farfar. Jag tänker och föreställer mig hur det är för honom Idag. Jag kan såklart inte förstå. Men jag kan ana. Hon är på andra sidan. Louise och Angelina var med. Lilla miley hade barnvakt. Dom små tjejerna är så fulla av liv. Bebisen i magen bökade på där inne och det kändes så fint att ha detta livet i mig. Släkten sörjer och saknar samtidigt som det känns skönt att veta att gamla farmor får vila. Snart får vi alla glädjas över ett nytt liv som börjar. Det är fint att vänta barn. Det är början på ett liv. Tänk inte på döden tänk på livet.

1/8 fet

Ligger i solen. Länge sen. Svettigt. Pumpar musik på hög volym i lurarna. Louise och David ute och cyklar. Drömmer mig bort till Medelhavet. Kall öl. Super brun kropp. Cigarett. Smal midja. Smala lår. Tittar ner usch och fy fan! Jag fullkomligt avskyr varje millimeter av min kropp. Äcklig. Gropig fet och slapp. Jo visst, jag är gravid. Men så här behöver man fan inte se ut! Klart jag litar till 100% på att jag går ner 25-30kg från nu till nästa sommar. Men det är långt dit. Jag längtar ihjäl mig? Ge dig patetiska människa, tänker ni och njut av dina barn. Jag GÖR det! Men jag har väl tid att äcklas av migsjälv för det! Varför kunde inte jag få vara en pinne med en ballong mage som går bort efter 3 dagar? Nej upp 30kg! Jag som varken äter godis eller chips eller läsk. Äter jag fikabröd mår jag bara illa. Jag ätet inte mycket skit. Men rör mig ytterst lite pga smärta. Och tro mig jag är jävligt envis orkade jag mer alls så skulle jag! Men jag ligger här och växer. Om fem veckor kommer 4-5kg bort sen är det jag resten och crosstrainern.

RSS 2.0