BusJohan

Ett riktigt blogginlägg.
Johan sitter inne på Lolas rum och plockar med legot. Inget roar honom bättre än att rasa ett stort fint färgglatt bygge. Louise blir inte arg, det är ju bådas lego. Och mamman bygger ju mer en gärna ett nytt bygge.

Förutom för min del stor trötthet och för Johans del ännu en förkylningstopp mår vi bra.
Tar det lilla lugna. Våren kommer ju och tränger sig på med massor av lust och vilja till aktivitet.
För mig är det inte riktigt så. Hoppas att även jag blir vårpigg snart. Jag mår som bäst när det regnar och är grått.
Sad but true. Men jag hoppas att barnens glädje smittar av sig där ute i våren och sommaren.

Louise åker till mamma i helgen. Hon ringde och saknade sin kråka. Och Louise blir sprudlande glad och vill genast packa. Hos mormor är det all about henne och det ÄLSKAR en storasyster. Jag tycker inte alls om att vara utan henne över natten. får alltid ont i hela bröstet av saknad. Men det är skitsamma egentligen. Jag måste unna mamma och Louise det där. En dag kommer ungen flytta i från mig för alltid. Bäst att börja träna nu redan.

Johan växer. Han blir en galen busunge, inga tvivel. Nu får vi barnsäkra på nytt. Ungen är överallt och pillar. Vi har ett glasskåp i vardagsrummer som Louise aldrig brytt sig om. Det är nog dax att ta farväl av det nu.  Vi har jätte låga fönster  och det är bara att tömma. Så trist men ungen måste ju kunna vara lite säker under sina upptäckter. Har bett david banka utt hyllor mitt på fönstren iallafall så man kan ha nån lykta eller så. Gardin kappor överallt så dom kan han inte dra i iallafall.


Nu ska jag väl bygga ett nytt hus som behöver rivas...:-)


Glassbilen kom


Vår!


Jag längtar...

Inte så snyggt men...snart är det på riktigt. Fru Kim Jepsen.


Morgon lek!


Fint eller fult?

Med stor duk?


Kan man ha mysigare?


Lilla Johan<3

Jag har en sjuk bebis.
Han har hostat i veckor. Men nu är vi trätta på detta som bara blir värre. Strax blir det farbror doktorn.
Kanske är det inte bara familje influensan utan även något annat. Hoppas han får någon bra hjälp.

Nu börjar strax helgen. Imorgon får vi se vad vi fyller dagen med.
Söndagen blir arbete för min del och Louise ska till Malin och sova kvar tills måndag.
David får trampa hemma med Johan.
Skulle vilja ta en titt och hälsa på lilla nyfödda Adriana men jag tror att vi har lite väl mycket baciller i oss just nu.

Ikväll hoppas jag på nån barnfri timma med min blivande man. Det har inte blivit mucket tid för oss då Johan gärna sällskapar tills jag stupar i säng med honom. Vi har inte ens sovit ihop. Jag har sovit med begge barnen. Det är hur mysigt som helst på många vis. Men dom stör såklart varandra och det är ju mindra bra. Och pappan får inte plats. Jag ligger ihop klämd mellan två knubbisar som breder ut sin med snuttis, docka, katt, pipmugg och nappflaska. massor av kuddar och täcken och fallskydd. Så trångt. Men jag ääääälskar att gosa med Louise på natten. Johan med. Mmm. Dom är ju mina små liv.
Är man två år och blir ledsen på natten då ska man få komma till mamma. så är det.

Nu ska jag snygga till mig inför vårdcentralen. eller fräscha till mig snarare.
Snygg vet jag inte vad det är längre.


Dålig start.

DÅLIG morgon.
För alla oss.
Imorse när jag och Johan satt i sängen och tjattrade i väntan på att Louise skulle vakna och frukosten serveras satte han slem i halsen. det var otroligt obehagligt. Det tog riktigt lång tid innan han fick tillbaka luften. LÄMNA ALDRIG SNORIGA BEBISAR UTOM SYNHÅLL. Nu satt jag ju iof med honom, men det blev svårt endå. Några sekunder trodde jag faktiskt inte att jag skulle kuna hjälpa honom. USCH! Det vad hemskt. Jag älskar mitt lilla barn så, ibland får man verkligen känna av kärlekens storhet.

Och Louise lilla fröken finemang. Hon gör allt i sin makt just nu för att dra ut på avgången mot förskolan.
Inga kläder passar och det är alltid något som sätter igång gråt och ilska.
Och på förskolan. Värsta lämningen någonsin. Hon blev hysterisk. Vian tog henne men hon sparkade, slet sig och slog. Skrek bara helt galet. Men jag gick. Annars kommer det bara bli värre.
Jag började stört böla så fort jag kom in i hallen hemma. Ont i hjärtat. Känner mig som en vidrig människa när det blir sådär. Hon ville verkligen vara hemma. Försöker muntra upp med hur många hon har att leka med och alla roliga aktiviteter. Jag messade avdelningen och frågade hur det gått sen och allt var bra nu skrev de. Skönt. Men endå, hur kände sig Louise när jag gick?

Herre gud vad jag älskar den ungen! Kärleken till henne går inte att mäta upp med någonting alls. Hon är den mest fantastiska härliga varelsen som existerar. Hon är helt otrolig!
På vägen till förskolan sa Louise att hon ville ha en överaskning idag.
Då svarar jag att det kan hon inte få idag heller.
"Vi får väl se vad det blir" säger hon då.....det är visst inte jag som bestämmer när hon ska få en överaskning.
Men det ska hon ha idag, absolut!

Idag kommr min far och passar Johan på eftermiddagen då jag ska på ett möte på psyk mott pga att man inte kan erbjuda min behandling än på länge. David ska vara med. Känner mig lite illa till mods.
Just nu mår jag ju rätt bra. Men jag vet att den enorma besattheten och tvången kan ta över mig när som helst. Så jag tänker endå ta all hjälp jag kan få.

Nu vaknar den andra oroliga lilla varelsen och vill ha sin mjölk.


Det bästa!


Han älskat mat!

Inget stopp i denna unge! Han vill bara ha mer mer mer! Hehe härligt! Knubbis!


Magsjuk!

Här ser ni en sjuk mamma. Fy fan så jag mår. Magplågor från helvetet. Malin hjälper mig en stund nu. Jag är helt matt. Tömd. Blääää! Tror det är pizzeria sjuka. Åh om
Man bara fick vara sjuk som förr. Bädda ner sig...men barnen är pigga! Dom behöver sin mor! En rolig nyhet är iallafall att Louise o Johan fått sin 3e kusin. Fin frisk unge med bra vikt och massor av hår. Adriana. Välkommen till världen!


Lördag hos oss

Hehe....inga gäster.


Skinny jeans!

Storlek 26! Haha! Det känns bra! Espresso maskin i love you! Eller citalopramet, vad det nu är. 52,5 kg thank you! Nu är jag bara ett komma fem från mitt mål och jag och vännerna har konstaterat att man kan gå ner dom under brudklänningen. Fläsket sitter inte under överdelen lixom.


TRADERA

HJÄLP! Jag har fastnat i traderaträsket...men är det inte helt underbart kul att få paket varje dag???

Blä blä blä gnäller igen...

Dax att höra av mig lite här nu.
Onsdag och förskola för Louises del.
BVC för min och bebisens del.
6-mån koll. Få se vad de säger om vår klump.
Han har ju inte direkt bråttom med att upptäcka sig egen förmåga...
Men alla barn är olika. Fast helt ärligt jag längtar nu tills man kan sätta ner honom och han underhåller sig själv en stund...Mindre gnäll. Han vill fortfarande helst konkas och gärna ha sällskap av vuxen. Dvs att det alla flesta gånger jag behöver lägga honom på lekmattan eller något gråter han efter en kort, kort stund. Han måste upptäcka att det är OK att vara själv en liten stund och mamma kommer alltid snart igen. Hon hänger antagligen tvätt, lagat mat eller diskar.
Sömnen lär vi prata lite om också. Bara dom har något bättre tips en 5 min metoden.
I natt sov han faktiskt OK.

Varför är mina barn så pigga??? Louise sover nu 11h/dygn och det är väl heelt OK och normalt. Johan sover mindre, 8h kanske ungefär. Louise var likadan som bebis. tills hon var ca 9-10mån då sov hon ibland middag 2x2h och hade natt mellan 19-05. Vaknar på natten gör hon fortfarande men bara 1-2 ggr. Johan vaknar 6-8 ggr och ibland tar det lång tid att somna om ibland jättefort. Han sover middag 15-45 min 2-3 ggr om dagen. Jag vaknar alla gånger ett barn vaknar och har natt ca 24-06 med 8-10 uppelåll ibland något tim långt. Snittar 4h men allt för ofta sover jag mindre. Tiden går sjukt snabbt under nattvakor.

JÄSP!

Ibland frågar folk hur man orkar, klarar....jag tycker mitt psykiska tillstånd är ett starkt bevis på att jag INTE orkar och klarar av sömnbristen. Alla dagar hade nog varit lättare med mer sömn. Och nån stund ENSAM ibland. Med David har jag noll tid.

Bristen av energi gör att man inte gör det där man skulle kunna. Ta en kvällsprommenad ensam. Åka och ta en kaffe hos nån vän. Gå ut nån fredag. Så jag snurrar på här inne i hemmet med barnen och går till förskolan samt ica Stenby. När jag jobbar på söndagar märker jag att jag är ovan med att vara en vuxen människa bland andra vuxna.
Jag träffar ju bara Malin och David annars. När dom andra pratar om George Clooney så pratar jag om Madickens pappa och Emils pappa.

Men det blir bättre snart va? barnen sover sött 20-07 och hela natten. Jag kan lägga mig senare och sova gott endå. Johan kommer roa sig mer, bäras mindre. Louise kommer känna mindra behov av att reservera mamman.
Och vi kommer alla vara pigga, glada. Leka, åka på utflykter, vara ute massor. För det är endå detta jag vill nu...vara med mina ungar. MEn lite bättre förutsättningar för bra dagar behövs.


Ingen mår bättre...

Än mamman som ligger ensam i en stor säng och ska sova. Kanske 2 timmar. Kanske 6. Men skönt ska det bli! Natti! Och trevlig helg!


RSS 2.0