Ångest

Nu har jag varit på vårdcentralen. Jag ska medicinera. Smått ofrivilligt, jag gör det för barnes skull.
MEN jag ska också göra allt vad jag kan för att hitta rätt sätt för mig att genom samtal/terapi ta itu med mitt kontrollbehov som i olika former kommit och gått i livet och i detta nu skapar stark ångest.

Det finns en viss skamm i att öppna sig helt och hållet men detta är vad jag nu kommer att göra. ALLT skit. Hur mycket jag än skäms över vad jag kommer berätta ska jag endå göra det. För min samtalskontakt, som kanske inte kan hantare just detta. Då kommer jag byta. Jag ska jobba hårt med migsjälv. Jag känner att jag har inget att förlora.

Jag har VERKLIGEN spårat ur på mindre än två veckor och blivit mycket besatt och fixerad, kontrollerande.
Just vad det handlar om för mig just nu står inte i centrum hos vården utan det gör det återkommande beteendet. Men jag vill ha hjälp med min fobi. Jag tror inte att jag kan släppa den så "enkelt" även om denna ångelst tidigare yttrat sig i helt andra tankar som tex min anorexi i tonåren och svårtattsomna-fix idéer som liten. Efter branden på hotellet, skräcken som gav ångest. Det är någon skit i mig som jag har bestämt att jag ska hitte ut ur. Något som varit mig i alla dom här faserna som i mitt liv som hade kunnat vara så mycket bättre ska bort.

Jag är LIVRÄDD för biverkningarna i inkörningsperioden. Dom är farliga. Men såklart....har medecin tillfälligt mot just dom. Herre gud, vad jag ska mixtra med hjärnan nu! Men knäppare än vad jag är kan jag nog inte bli.

Vänner: Imorgon eftermiddag kommer min iphone hem och jag finns på mitt vanliga nummer igen. Och jag vill jätte gärna umgås. Hålla fötterna på jorden. Sitter här utan alla nummer nu men imorgon! Då ringer jag. För jag har fantastiska vänner som jag tänker tillåta mig be om hjälp av. Genom att umgås. Dom här två veckorna ska få gå bra!


Facebook

Efter ett halvårs frånvaro överväger jag att aktivera mitt facebook konto. Jag la ner fb när jag tyckte att det blev för personligt och man skriver mellan raderna till varandra. Inte bara det. Man glömmer kanske fokusera på nuet och har bättre koll på vad andra gör. Men jag saknar den snabba kontakten. Men inte den falska "bekväma". Från säkert mer än 50 gratutationer när man fyller år till i år ETT sms från en vän utanför familjen.
Jag har inte bestämt mig. 
Gillar det spontana också.
Men gillar inte "kontrollen" som fb kan skapa.

Ska jag? Kommer isf rensa rejält.  


29/11 En mindre bra Kim

Hej bloggen! Länge sedan.
Dagarna som har gått har varit smått kaotiska. I mig. Har lite påträngande och ofrivilliga besvär just nu. Min fokus är ganska dålig.

Nu är Louise på förskolan och Johan sover. Det jag borde göra idag är att åka för att få laga min helt trasiga iphone. Och köpa lussekläder innan dom tar slut. Tänkte köpa på myrorna. Men Johan sover ju nu...inte sen och det är besvärligt att åka med vaken bebis. Och jag är trött. Helt slut i huvudet. Vill inte sätta migsjälv i en stressig situation får då blir jag helt koko efteråt. Vi får se hur det blir. HAr inga höga förväntningar direkt.

I söndags jobbade jag. På lördgen var jag på stan med Johan och Louise på busborgen med David. Sen fikade vi med Henrik och hans tjej Sara, och Malin här hos oss. Söndagkväll åt vi gröt och skinkmackor samt drack en glögg med Dennis och Linda och deras underbara lilla Noomi. En bra helt.

Jag är ganska mycket ovän med migsjälv just nu jag är inte alls nöjd med hur jag gör. Jag har en fixidé, en fixering en fobi som just nu gör sig mycket besvärlig och inkräktar med ångest. Ja, så patetiskt är det. Jag skulle byta ut det mot nästan vad som helst. Det märkliga är att det inte finns någon som helst orsak till att älta detta för det finns inte i nuet. Helt otroligt onödigt alltihopa men...omöjligt att lägga ner. JAg är hopplös. HAter det. Därför är jag ovän med min puckade besatta töntiga hjärna.

BARNEN. Mår bra. Johan snackar på och sprattlar med sina ben. Äter på händerna och försöker rulla runt. Han växer. Knubbig kille. Varje gång han badar han han sin bästa stund i livet. Utan tvekan. Louise bygger mycket smålego och leker med sina pippifigurer. Vi kommer inte gå på öppna förskolan denna vecka. TRåkigt för alla men bäst så just nu.

Ikväll kommer ÄNTLIGEN min kökshylla som jag köpte i sommras upp. MItt nya liv med min hylla börjar på. För jag älskar den och kommer beundra den dagligen.

Nu ska jag göra nån frukost. Ringa ett gäng samtal. Suck.

24/11

En månad nu. Sen kommer han, tomten! Sitter med kaffe å en grape.
Och en vaken kille som kanske snart är hungrig. Man vet inte alls just nu när och hur mycket han vill ha. Rena gissningsleken. Han har säkert en tillväxt period. Det går ibland mindre än 3 timmar mellan målen just nu. Det braiga är att en högre procent att dygns intaget ligger på dagen (08-22) än på natten (22-08). Har bytt till en trängre napp på natten som han får ligga och snutta på. Som Louise gjorde.

Idag ska vi åka på moster fika på city. Jag behöver komma ut lite. Har ett par grejer som ältar i huvudet som jag behöver en paus från. Alldetes för komplicerat för att skriva om här. Men åh vad jobbigt det är när fel saker tar massa energi. Jag har en jobbig fobi som ger mig ångest. Och jag har börjat inse att jag behöver hjälp nu för att hantera det.

I helgen har jag fått ett extra pass på jobbet. Kanon. Lördagen kommer David ta Louise till busborgen och jag ska åka och handla lite med Johan medans. Skulle vara fint att bocka av några julklappar. David är svår. Funderar på att köpa prenummeration på morgontidningen. Men vill jag betala ett par hundra i månaden för att han ska sitta längre på toan...tveksamt. Min mamma vill jag ge något också. Annars tänkte jag varaite försiktig. Vi firar inte med Davids sida i år så det blir bara klappar till kusinerna inte de vuxna. Kanske svärfar måste få något. Och LOUISE förståss, hon ska få julklappar!!! Johan får ett sparkonto bara. Han behöver inte saker.

Nej nu ska jag njuta av en vaken och glad son.

23/11

Onsdag.Lämnat Louise på förskolan och nu nyss fått Johan att slockna för morgon vilan.HAr bytt tillbaka till Avents flaskor på Johan nu. Testade för att vi har fyra stora sånna och nappar i olika storlekar vilken är as bra. Dr. Brown har vi kört ett tag men märker ingen skillnad direkt. Han är lite bättre nu men det beror nog snarare på magmognad än flaska.

Det händer mycket med Johan nu. Han "pratar" och flinar mest hela tiden. Är han ledsen så handlar det alltid om mat eller närhet. Han verkar inte ha så ont i magen mer. Nån rap som fastnar ibland bara. Han är social, gillar sällskap. Louises röst blir han jätteglad av. Och så är han värsta mys-killen. Älskar att bli omkring buren och lyssna när man sjunger. Trampar i lugn och ro och nynnar. En värld full av liv oftast. Det har blivit min "Johan låt". Louises låt har varit "I knew I loved you".
David tror Johan börjar bli mammig. Han blir ju så lugn av det där. Jag tror faktiskt inte att han är så mammig just, bara att han trivs väldigt bra med det där myset. Det kan alla ge honom. Men David tror nog att han gör samma sak när han sitter stilla och vaggar fram å tillbaka utan att sjunga typ framför tvn. Han orkar inte kånka runt, det förstår jag. Men kropp mot kropp gungande från trampandet och lugna sjungande röster är inte samma som det där. Det ÄR jobbigt att kånga runt i kanske en hel timma. Men det är för mysigt för att jag ska låta bli. Jag älskar också den närheten och myset med min bäbis. HAn blir mindre övertrött om han kan småslumra lite efter kvällsmålet i famnen. Så smårning om vill vi ju att han somnar för natten redan då ca kl 20. Nu är det ju 22-23.

Idag är det öppna förskolan igen och det är ju ett måste eftersom Louise bara älskar att vara där. Jag däremot tycker inte det är kul tre gånger i veckan. Men vad ska jag hitta på som är roligare? Om vi har tur kommer kusinerna idag. Roligare då för mig också med Yllkas sällskap. Jag har svårt att ta kontakt med andra vuxna där. Vet inte varför. Är det blyg?

Igår på kvällen gick jag och Louise och handlade. Hur mysigt som helst. Köpta saftglögg åt henne som hon fick efter badat. Blä tyckte hon, det var ju ganska väntat. Bamsetuggummin fick hon också. Hon gillar tuggummi med en kost stund. Hon får endå bara ETT om dagen. Iallafall när jag är hemma. Vi körde rallyvagn hem. Det är så kul. OCh kul ser det nog ut.

Nu ska jag...vet inte, ut i förrådet och rota kanske.

 


22/11 Helgen

Tillbaka bakon tangentbordet.
Förskola tisdag och jag ska passa på att städa av. Tvätta.
Hur mycket det blir gjort bestämmer väl Johan. 

Helgen har varit bra. Nya tapeter fredagkväll, syns inte mycket skillnad men jag tycker det är jättebra. Inget mer lila nu är det grått. Efter jul ska jag väl köpa lite nya saker till köket. Lördagen var vi på Mileys 1års kalas och sedan stannade Louise en stund och vi andra åkte på Willys. God middag och myspys. Söndag morgon jobbade jag och efter det hade vi en lugn eftermiddag med trött bebis och bakande David och Louise. Jag bara satt typ. Sen åt vi en ännu godare middag.
Igår måndag var vi förståss på öppna förskolan och sen kom Malin och Morgan på sopplunch och vi åt också kavring som Louise och David bakat. 

Denna vecka är ganska oplanerad, som jag gillar det. Vi har "lagt in en förfrågan" hos mamma om barnvakt till Louise någondag i helgen då vi vill adventsshoppa. På söndag flrsta advent ska vi troligt glöggfika med några vänner, David kommer säkert göra massa glöggtilltugg. Vi är lediga hela helgen som kommer bägge två iallafall.

Nu har jag varit i förrådet och hämtat in lite saker som ska diskar/tvättas inför advent. Inga tomtar före Lucia men lite annat plock. Hittade inte allt dock.Hoppas det dyker upp.
 
Kaffe och dra igång lite fix å don nu då!

Pause i helgen

Det går i ett här. All about the babies! Bloggar bättre om ett par dagar. Ikväll ska det tapetseras och imorgon ska vi på kalas. På söndag jobbar jag. På tisdag ska jag blogga.

Johan


Johan är en så otroligt vacker baby. Så fin.


17/11 Ytterligare svammel

Torsdag. Idag ska jag och paddan på äventyr till centrum. Vi ska minsann luncha med moster Malin. Eller ja, jag iallafall Johan äter nog innan dess. Ska även upp på Åhlems och spana in en klänning åt lilla Miley som fyller ett år om ett par dagar. Malin å jag ska äta på Tingsgården idag. Vi håller oss till rutinen. Sist var vi lite äventyrliga och gick på thai. Där inne var det mycket affärslunch och övriga gäster tyckte inte alls att jag och Malin passade in med barnvagn och allt, det kändes så. Vi låtsades att Malin var karriärkvinna och jag mamma ledig karriärkvinna som "klämde in" en lunch mellan homepartys, babymassage, mammamassage, yoga osv. Då kändes det lite bättre. Synd bara att jag hade min begagnade stora Brio och inte en 11000kr nymodig vagn. Låtsas kan man ju.

Att bero på låtsas så han Louise verkigen fått kläm på vad det innebär. På gott och ont. Hon fortsätter leka med fantasisaker. Bra. Hon kan låtsas att man har skor på sig, och mössa. Man kan låtsas att pappa är hemma och börja äta middagen redan...Det är ofta så hon låser problem. Alternativt "Då får det vara så".
Något annat hon ofta gör är att säga "Hörrudu, du!" till mig. Men såklart, jag säger antagligen så till henne. "MAmma, kom till mitt rum nu hörrudu, du". Och så har hon börjat ställa den där jobbiga frågen "Mamma, älskar du mig mest av allt på jorden?" Svaret är ju enkelt men det som stör mig är att hon frågar. Varför? Jag överöser henne med kärlek så hon blir väl kanske lite beroende av det och ibland hinner jag ju inte gosa och så massor med henne. Men alltid mer än lite.

Johan sover och jag borde bestämmt göra något vettigare än detta av tiden.

16/11 Svammel svammel

Onsdag. Mitt i veckan, lill-lördag. Fast mitt i veckan för mammaledig blir ju torsdagen då det där med helg inte blir något alldeles speciellt. Eller jo, David är ju ledig på lördagen men jag själv ska ju upp i ottan och jobba på söndagen. Skitsamma, det är onsdag.

Har lämnat skruttan och skrutten har somnat så nu dricker jag kaffe. Dricker enorma mängder kaffe numera. Vågar inte ens tänka på vilken huvudvärk jag kommer få den dagen jag inte får kaffe. När jag sov till 10 i helgen så vaknade jag med dunderhuvud. Brukar ju hunnit hinka i mig en kanna vid det laget. Varför gör man då? Kan det vara så att kaffekoppen och snusen under läppen ger mig lite mer vuxen känsla? Vet inte va det handlar om men jag vill ha det.

Idag kommer Mimmi och i soppköket serveras trattkantarellsoppa- Hon kommer ha med sig nån eller några klänningar som jag ska testa inför Johans dop. Att bero på kläder...håller på å töjer jeans. Har ett par som jag köpt på nån jeans rea nån månad innan Johan satte sig i magen. Dom går igen så då är det bara att använda. Men dom är väldigt trånga och magen som är hur mjuk som helst(för alltid?) Ligger som en bulldeg över midjan. Men om jag går mycket i dom hemma kanske dom passar bättre snart? Jag står alldeled stilla på mina 58 kg och inget händer. För tre år sedan när jag vart gravid med Louise vägde jag 48kg. Men jag behöver bara ner till 51-52 för att kunna ha mina kläder igen. Känns dock mer och mer som att det ligger långt fram nu. Inte ens i sommar, men nästa kanske? Kroppen har förändrats mycket, och det accepterar jag. Men det betydet inte att man måste acceptera storleken. Jag kan fortfarande vara small. En 34a. En degig 34a.
Min sambi här han gick ju ner ett par 6-7kg på lchfandet. Och sedan jag släppte det äter han chips en-två påsat/vecka med dipp, kvällsmackor, snabbmat och bara fortsätter gå ner. Vilket klär honom. Man lite avis, lite frustrarande orättvist är det.

Dagarna är mycket långa just nu. David kommer aldrig före 17.45 och innan dess har vi hunnit med mycket lek, bråk, många känslor och en del annat här hemma jag och fröken Louise och lilla bebisen. Jag leker ju minst ett par timmar med henne men imellanåt behöver jag kånka Johan, mata Johan och trösta Johan. Då bler hon vansinnig. Om man har tur kan hon leka vid diskbänken när jag lagat mat annars är det höjdpunkten av missnöjet när jag gör det. Men kommer hon väl igång att leka på egen hand så har hon ju hur roligt som helst så också, Synd att hon hakar upp sig på mig. 

Min dröm: Ligga i soffan under ett täcke en hel eftermiddag som blir kväll. Ensam. Titta på tråkig tv, repriser.
Funderar över när det kommer slå in. Inte om dagar, inte om veckor inte om månader. Om ett par år. Visst jo man kan ha barnvakt. Men har vi barnvakt vill man ju göra något tillsammans. Vilket också vora mysigt. Men jag längtar och drömmer om en hel eftermiddag i soffan. Men en kväll framför mig som ka bli vad som helst. Vad skönt det kommer bli nu när man fått lära sig att verkligen njuta av att slappa. Det kommer aldrig mer bli "att ha tråkigt" det kommer bli att njuta. Man har förändrats en del.

Men jag längtar också tills sånt som ligger lite närmare. Som snönn och att leka i den med Louise. Julen och allt vad den innebär med barnen. Johans dop och att få fira honom med släkten. Men den här förbannade november kan få försvinna nu genast.

Hepp...slut svammlat. Nån som läste allt?

15/11

Ja dåligt bloggat här nu då. Men det är ju inte så mycket spännande jag har att skriva. Igår hade jag Louise hemma heldag och hon håller mig minst sagt sysselsatt. Öppna förskolan och sedan besök av Siw och Pernilla hann vi med förutom massa lek, dockor, lego, rollekar, bygga pärla, måla...:-) Självklart kokade jag soppa. Mitt soppkök är öppet för att varje måndag...hehe! Och alla andra dagar med föresten. Men idag gör jag ingenting mer än pysslar om Johan och senare Louise också.

Johan har haft ett par jobbiga "mag-dagar" och det känns i ryggen. Är väldigt stel. Men man ska inte gnälla som mamma..tänk på det lilla livet som har ont i magen. Honom ÄR det synd om.

Nu ska jag pyssla lite medans pojken sussar.


Imorrn

Imorgon kommer mitt långa spännande inlägg. Eller längre och mer spännande än detta iallafall.

13/11

Inte mycket bloggat idag. Varit i härad hos min far. Kul. Imorgon måndag. Vill hellre ha fredag, bättre så.


Printz har bäst bullar i stan!!!

Louise förtjänar bara det bästa. Ps hon är fortfarande glad men nu fokuserad på festis.


Lördags kaffe!

Ska åka på stan å fika m Lollo o Lucas. Hon är glad bara väldigt fokuserad på bussåkningen. Lovar. Jag släpar inte runt missnöjda ungar på stan.


Ledsen

Ska ju inte lägga tid och energi på vikten dårå. Men jag väger mig, för att se så jag inte går upp. Idag väger jag 2,2 mer än vad jag legat på. Så lite energi och tanke bör nog läggas på vad som åker in i min magge iallafall. Jag vill ju endå nå mitt mål. Vill inte göra det värre för mig bara för jag väntar lite med det tills nästa år.


Hello...hello Kitty.

Min dotter har inte en grej, inte ett plagg ingenting med hello Kitty aldrig haft. Och så nyss: helt tyst hemma Johan sov och Louise badar sina pippifigurer. Plötsligt bryts tystnaden med ett erkännande från Louise "hello Kitty! Jag gillar hello Kitty!"


Båda barnen dag!

Och fullt upp. Roligt. Öppet hus på fsk som fyller år så vi har varit på dans där. Senare ska vi tillbaka på fika. Louise och jag skriver önskelistor. Och för en stund sen såg jag tomten, han tittade in i fönstret och såg på oss. Tur vi var snälle. Min lista är längre än Louises...


Tv kocken Kim!

Jag står helst minimalt vid spisen på eftermiddagen när jag har mina båda barn här. Leker helst. Men jag älskar middagsstunden och vill gärna ha hemlagat och gott. Så jag gör oftast vad jag kan på dagen för att kunna servera bra mat utan att det ska innebära stress, arga barn och massor av kvälls disk. Så här ser det oftast ut när jag väl ska tillaga allt. Som på tv. Åh tänk om jag vore tv kock...:-) gissa vad det blir idag?! Svåååårt....:-)


fan oxå jävlar i helvetet!

PUNKA PÅ JOHANS VAGN!!!
Och jag hade en dag på stan med Yllka och Miley planerat!
Har satt honom i Louises sulky. KAn tänka mig att gå på ica så men inte på stan, kändes hemskt otryggt att köra honom så. FAN FAN FAN!!! Nu har jag ställt om mig på en hemma dag och det känner jag faktiskt inte alls för. Vad göra? Baka? Ja! BAKA!!!
Kul! Vad ska jag baka??? Bröd. Koka ytterligare soppa.


Skulle inte göra så mycket. Köpa ettårspresent till Miley och farsdagspresent till David och min far.
Och äta lunch. Kan fixa det mesta på lördag.

Nu får jag ta och klura ut vad jag ska göra för bröd och vad jag ska planera för soppa.

Bad med Johan BILDREGN



Och den sista....Hur lik David kan man bli???

Kattungen:-)

Myser såååå! Stanna klockan nu här vill jag sitta i timmar!!!


9/11

Hemma från min tid hos min samtalskontakten (trevligare ord än psykolog). Samalt ihop lite i min geggiga hjärna. Idag orkar jag inte gå in på allt. Men en bra sak är att fokusera lite på att lägga energi på rätt saker och att fokusera på vad jag känner, tycker och tänker och inte låta det rubbas av vad andra känner, hur andra är osv. Jag behöver inte låta mina känslor förändras så lätt.

Johan äter och jag med. Sen blir det lite plock, förskola och sedan upp till kyrkan.
Hade precis telefontid m läkare ang. Johan och mjölken. En äkta dialog om bajs och hur det ser ut under sin resa i magen. Tur det var över telefonen.

Igår kväll var Johan en kvällspigg bebi snarare än kvällsgnällig bebi. Två helt olika saker. Mysigt var det!

Imorgon åker jag nog tillbaka till stan och köper presenter till papporna. Johan behövde åka hem och äta och idag hade jag inget mer sällskap.

Längtar till helgen! Fundrar lite på att köra ut David på lite öldrickande(så han får det gjort?!) när vi är båda lediga båda dagarna. Då Lördagen kommer Davids bror m fam på middag och på söndag åker vi till pappa och han har lovat mig stek och potatis!

Mellis!

Blev "åh vad jag älskar mina barn"- blödig och hämtade Louise tidigt.


Babybad

Nu har jag badat min pojke och som han njöt! En härlig stund! Nu dricka lite varm mjölk insvept i värme och sen får vi se hur vi ska få på blöja och kläder:-)


8/11

I dag är det tisdag och förskoleveckan börjar. Johan och jag ska bara vara hemma. Tänkte bada honom någongång under dagen. Egentligen har jag min efterkoll idag men ombokar. Ska nämnligen bort till sjukan även imorgon för att träffa min psykolog och jag känner att jag inte vill böka med en förkyld bebis för mycket. Eftersom jag inte haft stygn och sånt är det ingen brådis med ekoll. Jag ska ju bara få ut preventivmedel.

Idag blir det byta och tvätt av sängkläder, en dammsugning och lite middagsplanering inför kommande dagar. Louise vill hemskt gärna gå på ica så det kanske blir en korv där till mellis för henne senare.
Imorgon är det som sagt psykolog tid och med tom plånbok blir det raka vägen hem sedan. Brukar ta en lunch med syrran på stan när jag är inne men det går nog inte ihop med min november ekonomi. Måste ha en farsdags gåva från barnen till David. Blir en koll i garderoben efter vad som behövs: strumpor eller kalsonger? Kanske begge, dom är ju två nu? Torsdagen denna vecka får också vara hemmamys dag. Det är väldigt skönt att bara gå hemma. Han sover ju en del under förskoletimmarna och det är då jag kan ha min "vuxentid" eftersom kvällarna går åt till Johan. Och när han är vaken får man passa på att bara "leka" med honom och unna honom(och mig!) mamma-bebis tid där han får full uppmärksamhet. Småsyskon behöver också det.

Nu måste kaffet fyllas på igen!

Min sköna sång!

Jag trampar med min skatt. Sjunger alla världsstjärnors vackra kärleksballader. Och han njuter. Han är den perfekta publiken. Han har aldrig hört orginalen. Han vet bara att låtarna är vackra och det är mamma som sjunger. Underbart att få sjunga ut ytan att skämmas....:-)


Måndag

En underbar natt i vår kategori! Han åt inte heller så mycket som han brukar. Nu är vi på Thomas kyrkan och Johan sover vi tjejer leker. Fast nu dricker jag kaffe. Sen kommer Malin och Morgan till oss och jag ska göra butternut soppan igen:-) eftersom det är måndag ska jag ju väga men jag har ju slutat försöka. Har ätit som jag brukar och stått still. Det känns väl ganska skönt. Varför aka jag crossa och dieta när det ger samma resultat som vid vila och vanlig mat? Försöker i januari istället. Upp ska jag bara inte. Nu vaknar Johan. Ska röra oss hemåt strax.

Mina barn är bäst!!! I love!

Dålig uppdatering idag. Nu läggdax. Underbart att komma hem till lek och bus med Louise, långkok ala David och en nöjd bebbe. Gooo är han! Men så svår sövd om kvällen. Nu sussar han iaf hoppas en två timmar minst. Louise och jag har lekt lego och pippigubbarna. Den ungens fantasi är gränslös! Hon är helt otrolig i sitt språk för att vara så liten. Och så smart alltså hon förvånat mig dagligen. Idag var hon så rolig. Actiongubbe från mc donalds än med i leken han ramlade men vilken tur att tant pruselius hade plåster i väskan. Pippi hade bebis i magen hon skulle till sjukhuset och den skulle minsann komma ut kl fyra den där ungen och ära tuttarna. Ut ur snippan. Tack gode Gud att hon inte snappat upp hur dom kommer in ännu! Hennes fantasi är bra på det sättet att hon leker bra också utan saker. Hon plockar upp bebisar i luften. Kan gå och ska bara hämta telefonen och låtsas att hon hämtar den. Ringer fantasi samtal och har långa dialoger. Ställer frågor i luren och svarar mhm. sjunger konstant hela visor med många verser. Alla ord på sin plats. Hon kanske vill hålla på med teater sen. Åh hoppas! Så roligt!!! Nej försöka sova nu då! Öppna förskolan imorgon!

Arbetar!

Kul! Men längtar ju väldigt snabbt efter mina barn.


Sova nu

Johan ligger och vrider på sig. Hör att han behöver rapa. Hoppas den kan komma upp själv. Rör jag honom vaknar han. Rapar ju då men kräver strax ny mat och nya rapar blir.., suck! Intressant...eh?! Nåja. Det är MIN blogg och uppenbarligen ville jag skriva ett grymt onödigt inlägg just nu!? Natti natt opp å jobbe sen.


En till

Ljuvlig!


2 månader

min kille två månader!!! Det gprju ganska fort. Nyss satt man med teststickan ju!(thank god säger trötts mamman som längtar efter normala sömnvanor för en vuxen människa) (usch, redan säger babyälskarmamman som njuter av att ha ny bebbe)


5/11

Johan är två månader idag. Fortfarande så ny på jorden. Mitt hjärta. Älskar honom så. Jag är väldigt glad, lyckost mig som har fått honom!


Idag har vi hunnit med mycket! Dunder frukost med lyxigt bröd och lyxiga pålägg, mängder av kaffe:-) Sen lekte jag med Louise hela förmiddagen och vid lunch stack David för att få däcken fixade.

Mamma kom och senare åkte jag och David med Louise för att få massor av handlande fixat. Hon var så snäll och duktig. Mamma stannade här och boundade med Johan.

Nu har vi ätit meze. David är ju inte bara kock han är ju också en riktigt bra kock. Allt är bättre än på restaurang här. Vi åt lamm(igen), kyckling, rekeket(ost i filodeg) Labne, baba ganosch(aubergin röra), hommus, falafel, vinblads dolmar, tabulle(bulgursallas)...hm vad det något mer?

 Nu badar Louise och Johan den lilla grisen sover sedan snart 3 timmar. Rädd för hur det ska påverka natten då sömn innan jag jobbar imorgon vore ju ra. Men inte tusan väcker man en sjuk bebis!!! Det var bli som det blir.

Det var allt för idag!!!

Status i sovrummet

Sitta upp inatt. Ingen öroninflamation med jobbig dum förkylning.


Potatispure ala pippi

Hjälp i köket inför myspys fredagsmiddag


Printz!

Och första mackan på månader!


Väntar

Han skrek för mycket och vi väntar nu in effekt av smärtlindring. Doktorn tyckte synd om Johan som uppenbarligen har riktigt ont någonstans. Jag vet att magen krånglar, men det är nog mer. Plutten han förtjänar att må bra! Men ny sover han gott så lite bättre är det nog. Jag är genom förkyld och halsontet gör mig illamående. Trötter och vrålhungrig samt kussnödig men Johan har bara filt och vill inte röra mig för han behöver denna vila.


Barnmottagningen

Måste till doktorn med Johan. Han slår sig på örat. Tyvärr. Louise får vara Pippi på förskolans maskerad så länge. Jag har varit vaken sedan kl 01 efter två timmars sömn.


Choklad

Sån här choklad ska ju vara mäktig. En ruta sen är man "mätt". Kan förstå det för första biten är för stark och för torr. Men andra godare tredje ännu godare....ja...


3/11 Butternut soppa!

Torsdag! Louise är på förskolan och har det skoj. Jag kokar soppa för jag ska ha två vänner på lunch idag! Mimmi och Josephine. Och modig är man ju så jag prövar något nytt: Butternut pumpa. Pumpa, potatis, lök, vin, hönsbuljong och grädde. Enkelt. Kokar just nu pumpan så har ännu ingen aning om vad det blir av det hela.

Och jag ska berätta...mirakel sker! Min son sov utan uppehåll mellan före 23-ca 03-tiden. Alltså dryga föra timmar. Helt fantastiskt. Så lång stund har jag inte sovit efter att han kom. Sen somnade han om och sov kanske 2-2,5 timmar till. Och jag med! Grymt bra!!! MEn jag ska inte ropa hej. Det kanske bara var "tack vare" förkylningen.

Jag skrev Johans dikt igår och är ganska nöjd. Men det sparar jag tills efter dopet. Då kommer den upp här. Känns bra att den är klar. Orden kom till mig helt enkelt men man hinner säker justera lite.

Nu ska jag kika på min soppa!
Ha en bra dag. Jag ska njuta av att vara utvilad! Sånt tar man inte förgivet och det gäller att uppskatta varje dag man mår bra!


Bullar!

Bullar med kusinerna!!! Öppna fsk på utflykt. Får vara hemma lek. Gott med bulle oxå känner mig som en rebell!


Dikter till barnen

Denna "saga"/dikt skrev jag till Louise på dopdagen. Alla gäster fick läsa den till fikat. Jag vill göra samma sak denna gång. Men det är väldigt svårt. Man kunde skriva mycket på att bli mamma, bli familj, få barn första gången osv. Jobbar på texten till Johan man dagarna går och jag får inte mycket bra på pappret. Rimma ska det göra också!


Till Louise, en saga från mamma
 Det var en gång en vinternatt
Det var lördag och efter jobbet i baren jag satt
Jag var smygkär i en kock
 Visste inte att det skulle göra mig tjock
Han följde med hem till mig
Och så föddes den kärlek som skapade dig
Jag blev en lycklig flickvän
Mycket skulle hända sen

En dag var stickan positiv
Du skulle komma in i våra liv
Jäste gjorde en bulle i min ugn
En bulle som aldrig var lugn

Som liten lekte jag ofta mamma, pappa, barn
Det här kommer gå bra, man är ju veteran
 Det är nog lätt att bli mamma
Byta blöja, vagga och amma

I fyrtio veckor växte magen
Sen kom den stora dagen
En morgon kom du äntligen till oss
 Välkommen ut, vår nya boss

 Nu är jag din mamma Louise
Och det är jag på mitt vis
Hur det än går för mig
Så finns jag alltid här för dig

På några månader har mycketm skett
Det har inta bara varit lätt
 Många gånger har jag blivit trött
Då är det skönt när du sover sött

Mitt barn jag älskar dig så
Hur mycket kan ingen förstå
Men en sak är säker min skatt
Min största lycka finns i ditt skratt

Välkommen till världen lilla tös
Ditt liv har börjat med fullt ös
Idag vi döper dig och firar med skäkt och fika
För att jag och pappa har blivit så rika

Björnen

Kanske ni hellre ville se?


Shoppa!

Älskar att ha ungar! Får ju shoppa för fler!!!


2/11

Ny dag. Natten får en 5a. av 10. Han sov i princip helatiden mellan 23-02 sedan mellan 03.30-5. Han är ju förkyld lilla skruttungen så det är inte lätt för honom. Han har ett stort behov av närhet och kärlek just nu. Det är mysigt. Jag bär och kelar gärna. Det är lite jobbigt för storasystern bara som jag inte kan leka så intensivt med som hon van att ha det. Jag äter grape och dricket kaffe. Johan somnar alltid vid Louises lämning och jag tänkte lägga mig på soffan och låta tiden gå tills han vaknar. 2 minuter-två timmar det vår vi se? Sen funderar jag på att gå till Tunapark och fortsätta letandet efter den perfekta outfiten till Johans dop. Mjukt, skönt varmt och stiligt ska den vara. Inga tryckta slipsar hellre en skarf. Lindex, kappahl och h&m har jag genom sökt nu får vi se om cubus passar. Funderar på att hitta på en riktigt super god och onyttig middag till oss idag också bara för att jag är så less på att bry mig om vikten(då det inte ger något). Carbonara kanske eller så med massa ost och vispgrädde. Eller nån svamppasta, har ju frysen full. Men det där godiset...nej, tråkigt! Ingen större njutning. Från och med nu äter jag bara "fingodis". Deluxe ska det vara. Men då så nu vaknade lilla grisen:-))

Se där ja

Vems påse? Gissa?!


Försökt vila

Men det går inte. Får inte till det. Åker en liten tur till stan och letar finkläder åt barnen till Johans dop. Fika med syrran. Tänker ta bussen inte gå. Åt ostbågar och chips igår oxå. Bitter och less. Inatt gick det inte bra att sova heller. Jäsp!


RSS 2.0