Ikväll...

Kul med blogg.se app!!! Känns som det kommer bli många bilder och onödiga inlägg! Bild på goda maten som vi ska ha ikväll!


Villa puccini

Titta vad som står och väntar på kvällen? En goding! Mmm.

2011-09-30 @ 15:52:07 Permalink Veckans vin Kommentarer (0) Trackbacks ()


Ut igen!

Så nu har jag promenerat och handlat. Gissa nu då? Tänker gå ut igen. Gå till stan. Utan att fixa mig det minsta!!! Städa är onödigt och otacksamt!!! Louise röjer fram allt vi äger på nolltid, golvet blir skitigt direky och David ser inget. En promenad till! Underbart väder!!! En lugn med en kaffemugg. Ingen motion...

30/9 Egenvård!!!

Har jagat sömn hela nattn och morgonen. Lyckats få ihop ett par timmar och är piggare. Dagen denna är TOM!!! Kände igår när trättheten och magvärken gjorde mig galen att INGENTING ska jag ha idag. David fick lämna Louise och jag hämtar henne 15. Ikväll blir det tvmiddag med tända ljus. Salami, parma, mortadella, kittost, ädelost...italienskt vin. Ska til ica och köpa nån extra ost sen bara därför. Nu gör jag ägg och bacon. När Johan blir trött ska vi ut 1 minst 90 minuter.Anars GÖRA INGENTING!!! Blir nog ingen träning heller...

Skiter i crosstrainern!

Min tröga mage börjar ta över. Det svider att andas in. Kan inte träna. Varit på Apoteket nu. Hoppas det händer något. Jag lider!!!

29/9 för trött och planerar dop!

Bra dag men lite svårt att orka med har varit uppe sen 02 förutom en kort stund imorse. Började dagen med att skriva på vårdnadspapper sedan möta Malin för 1,5h promenad. Efteråt käkade vi frukost hos oss, omelett med feta. Sen BVC. Oj vad killen växer! Över 4100g och 52cm nu. Nu dricker jag ljummet kaffe ute medans Johan vaknar till i vagnen. Malin gick till jobbet. Snart hämta Louise och sen leka med Maria! Länge sen och spännande att träffa den lilla tjej hon blivit sen sist. Just det Johans dop blir 11/12. Redan 3e advent då! Kaffet slut nu...btw jag har bara varit på toa 1 gång (nr 2) på över 3v. Tips???

Söt!

img_3147 (MMS)

Söt!


28/9

Sitter med frukost och vaken bebis. När han blir trött blir det 90 min promenad. Som alla dagar. Kommer ju inte bli måndagar och fredagar sen efter denna vecka. Hoppas jag slipper regn. I övrigt går träningen segt. Har varit så trött och mått illa av det. Johan sover typ inte längre än 20 min i följd. Fast inatt mellan 23-03.30 ammade jag bara två gånger, så nu är jag väl utvilad? Har joggat 23 en kväll och kört 16 på cross igår. Ingen styrka, mår för dåligt. I vagnen kan han sova gott iallafall sp man får väl låta honom göra det. Höll honom uppe mellan 15-19.30 igår men han vaknade inom en halv timma trott amning och 100ml nan. Kör med miniform nu iallafall. Nu känner jag att jag skriver om två saker samtidigt?! Idag har vi en tom obokad dag. Känns fint. Om jag inte glömt någonting?

27/9

Dåligt bloggande beror på extrem sömnbrist och vidrig trötthet. Är på stan och väntar på Mimmi. Borde vara hemma men känner att jag behöver passa på att vara social innan Louise går på 15 timmars för dom dagarna kommer jag vara hemma städa och promenera. Gick 1,5 h både igår fm och idag. Då sover Johan gott också hemma är det hopplöst.

26/9 Måndag och vägning

12e 63.1 kg
19e 62 kg
26e 59.4 kg

Jag är ganska nöjd. -2.6kg! Trivs inte alls i kroppen ännu men börjar ana en midja. Långt kvar till jeans fortfarande. Nu ska jag iallafall inte över 60kg igen förens jag blir pensionär och dricker kaffe med dopp hela dagarna. Haha! Då ska jag bli rund och go.
7,5 kg till ska jag ner och om jag får ett snitt på 0,5 i veckan är det alltså 15 veckor. Men jag tror man kan komma att stå still i perioder ibland. Vågar jag sikta på 58 nästa måndag? 1,4kg ungefär Det borde kunna trilla av lite extra så här i början. Det gäller att bebisen låter mig träna också....gnällspik! Igår fick jag avbryta, inte kul.  Nu ska jag ut och gå med vagnen. Sen frukost!  

Fick till det!

Det blev promenad! Medel tempo, pratade i telefon hela tiden 80 minuter så länge har Louise aldrig legat i sin vagn!!! Fick konka honom några meter först som vanligt. Hemma nu. Sitter ute och väntar på att han ska vakna. Måla naglar. Då kommer han garanterat vakna.

Frukost!


Ägg, bacon, tunna succini och en prinskorv!
Jag älskar lchf frukost!!!
Imorgon är det vägning. Då får vi se vad som hänt.
David har visst gått ner fyra kg. 6 jvar säger han. Jag säger att han har 16. Vi får väl se. Jag har väl ca 10. Får se om vi promenerar idag eller inte. Johan är gnällspik vill bara tutta och sova i famnen. I natt höll mina barn mig vaken 01-06. Och Johan vill som sagt inte vila i sängen nu....Kaffe!

Veckans vin


Johan inte så glad

Laddar in bilder och försöker välja nån fin på Johan men...


Så ja:-)

img_1548 (MMS)

Så ja:-)


Lördags middag och storhandling:-)

Rökta räkor, kräftor, saffransaioli, ugnsomelett med Västerbottenost...underbart vitt franskt vin...Louise gå och lägg dig nu!!! Idag har vi storhandlat och det gick mycket bra. Vem som helst skulle älska att flytta in till vår kyl och frys. Men vi har lyckats vara hyffsat ekonomiska också. Finns mat i minst tre månader här. Nästa helg ska vi äta spanska ostar och kallskuret. Och detta gör oss smala! Haha! Underbart!!!

24/9 jogg och griniga trötta barn

Hej! Lördag morgon med underbar frukost! Äggröra bacon. Louise och David åt prinskorv också. Johan åt nan och det gillade han. Jag har joggat och promenerat. Joggade tills jag fick blodsmak(20 min, dåligt jag vet) sen skulle jag ta en genväg hem i skogen och gick vilse. Blev borta en timma. Men det gick bra hemma. Ingen mer motion idag jag har väldigt ont i ryggen. Annars har vi varit inne. Louise tokinge vill inte gå ut. Johan har försökt sova men vill bara bäras. Och när han väl ligger är syrran snabb att väcka. Hopplöst! Senare ska vi storhandla. Malin följer med och går med Louise. Annars vet jag inte hur det skulle gå. Just nu ligger hon på golvet och gapar. Jag ammar och överlåter henne till David:-) amning är bra!

Städningen...

Fan vad tid det tar att städa här med bebis!!! Nu är dammsugning klar och golvtorkning. Skiter i resten tills på söndag. Helt ärligt, ingen uppskattat ett dugg när man städar här. David har till och med klagat. Jag som inte gjort annat än hålla undan, rensa, städa osv i sommar. Har haft "lite" ont i ryggen bara. Bett om hjälp med lister och sånt, bakon hyllor och soffa...hjälp fick jag aldrig. Han inte hunnit. Nej usch jag kan gråta en skvett ganska ofta efter en gång för ett par veckor sedan när jag var höggravis och mådde dåligt han sa "vi har väl typ aldrig storstädat här". Känsligt. Grät nån timma ett par dagar sen, blev jätte sårad. Vi har städat, rent och fint här. Eller, ni som hälsar på? Är det svinstia? Skulle vilja se hans storstädning!!! Nej, på söndag!! Har ju inget att göra tills efter 16 på söndag iallafall och 100% tomt på kontot så....varför nu? Eller sluta städa kanske? Ska försöka söva Johan och gå ut. Fast jag är redan svettig från städningen. Hade honom i babybjörn lite. Han har varit vaken iallafall.

23/9 Lat mamman

Jag har gjort något helt vansinningt skönt....sov hyffsat i natt, Johan sov lite längre stunder men Louise var otygg. Gick in och stoppade om många gånger. Men sen väckte hon mig kl 08. Lämnade henne 8.30 och gick raka vägen in i sovrummet, tog av tröjan och la Johan vid tutten och....SOMNADE IGEN! Som vill 11. Nu sitter jag med brunch. Ett stekt ägg, tre bacon och en halv kotlett med ben från igår. Hoppas jag står mig bra nu för ikväll ska vi ha "vuxen middag" när Louise somnat. Chickenwings, bluecheeze dip och selleri. Lite ost och salami också kanske. David ska ha low carb öl men inte jag. Fortfarande väldigt dåligt att dricka det. Funderar dock på cola zero igen. På helgen är det OK? Nu ska jag sätta igång med städ och fix. Någon promenad hinner jag inte idag, sov ju istället. Får se om vi får lite gäster på lördag, tror det. Söndag är jag och Johan själva igen. DÅ ska jag ta en LÅNG, LÅNG promenad!!!

Crosstrainer

Körde lite crosstrainer ikväll. Tråkigt. Men bekvämt. 16 min. Orkar absolut mer. 20 nästa sen 25 sen 30. Har kört plankan och lite övningar som igår. Önskar att jag kunde gå på friskispass istället men det går ju inte. Idag har jag verkligen haft en riktig äckelkroppsdag och längtar tills jag får träna hårt. Jag känner mig inte hemma i vad jag är nu. Inte det minsta. Johan har badat och äter för fullt. Gnällig eftermiddag.hinner inte leka med Louise. Tråkigt. Idag blev jag arg och lyfte in henne på sitt rum och stängde. Hon klättrar på möbler och sånt när jag ammar och hon vet att jag är låst. Börjar tappa tålamodet...imorgon ska jag städa och inget mer innan Louise kommer hem.promenad kanske.

22/9

Nu är jag hemma en sväng efter lunch med farmor o farfar på Beirut seller. Underbar mat! Lamm med bea. Fick lite isberg till som smakade hur sött som helst. Då har man ätit tillrävligt lite kolisar va? När sallad smakar socker. Idag har vi ätit enligt lchf i två veckor och den värsta omställningen ska vara över. Bra, bra. Mår bara bra. Johan fick åka vagn till stan, inte så poppis då han inte kunde somna. Men konkade honom några meter sen har han sovit, ätit lite och sovit mer. Åkte buss hem. As lat. Ska jag berätta varför??? Efter över två veckor med blödningar har jag fått lite skavsår. Eller ganska mycket. Trevligt? Så är det. Svider utan bara helvetet. Skavsår från trosskydden alltså. Livet som nyförlöst är ingen dans på rosor. Strax hämta Lola. Sen tre timmar med överaktiv testande tvååring som vill ha 110% attention och vaken bebis+middag att laga. Men dom är mina älsklingar det går nog bra! Skynda hänga tvätt nu!

Träning

Jag har mini startat nu med träning. Ikväll joggade jag ute. Bara 15 min dock. Men satan vad skönt det var. Mjukstartar verkligen men vi ska minnas att jag knappt promenerat på ett halvår. När jag kom hem gjorde jag plankan 3x30 och rygglyft, rumpluft samt axlar och armar, bröst med hantlar. Inga dubbla övningar. Tänker göra samma imorgon bara öka en aning. Om Johan tillåter. Inget är självklart med en bebis. Men en sak är säker: jag älskar att använda min kropp och njuter! Nu vill jag bara öka, är väldigt taggad. Jogging är hundra gånger roligare än crosstrainer. Hoppas träning kan hjälpa mig smalna av också. Jag fullkomligt avskyr att vara i min kropp just nu. Usch usch. Men tålamoooood!!!! Snart...

Bildregn...IGEN...


Tvåbarns mostern Malin:-)


Johan på café Tingsgården för första gången. Igår.

Jag kan inte se mig mätt på min bebis!!! Kan sitta och bara titta...Vad fin han är. Johan<3

BLÅ, Blå är kärleken...

Syns det att han är min?


21/9 Svammel

Sitter och äter frukost. Stekt ägg och bacon. Inte tröttnat ännu. Idag blev det en halv ostkorv också. Fult väder. Hade velat prmenera lite med Jphan men vette fan...börjar det ösa och han skriker så...nej fy!
Imorse lämnade David Louise. Tanken var att jag skulle sova ut. MEn Johan bökade och vaknade var 10e minut. Det blev vaket. Även inatt, väldigt mycket vaket. Fick springa två varv till Louise också. Önskar att David gjorde den biten men...han sover ju djupt. Hon behöver att man kommer snabbt nu. Hon ska få lära sig vänta men nu när hon håller på att vänja sig att inte sova med mig behöver hon mycket trygghet och "snabb service". Hon behöver bara en puss o kram, lite bädda om och beröm. Duktig. Vill att Johans natt ska bli bättre. Måste nog ha spjälsängen hos mig. Har en korg nu den passar bättre till att bara mysa i. Rent inredningsmässigt blir det tråkigt att ta bort säng från hans rum. Men jag måste. Han ska ju inte sova hos mig! Lollo har ett prinsesstält det kan vi smälla upp hos johan. Ikväll hoppas jag kunna testa jogg, blir larvigt kort stund till att börja med typ 10 max 15 kommer jag klara. Men upp i 45 ska jag. Jobbigt att gå efter kl 20 när Louise somnat men det blir lite mycket för David annars. Svammel! Nu vika tvätt! Typ 2% av tvätten är mina kläder. Just det! Idag kommer Amanda och hon har med sig Madde o Sofia, värsta gänget! Hämtar Louise innan 13 också. Blir en lång em. Hon testar mig och är riktigt tuff ocg gnällig.  

inte så lika...




Louise ungefär två veckor

Johan 12 dagar

Helgens...


I lördags när barnen sov...(Och nej, vi drack inte hela flaskan, bara ett glas!!!)
Allt man inte får som gravid. Jisess vilken njutning! Utan att bryta dieten.
Så här bra tänker jag ha det på helgen. På lördag blir det kräftor och vill vin.

20/9 Tre nätter!!!

Inatt sov hon i sin säng hela natten igen, min superlollo! Två gånger vaknade hon och båda lyckades jag gå dit. Krama, säga godnatt igen och påminna om att hon är så dukrig. Nu är det på gång. Nu kan man faktiskt neka henne att komma mer. Hon är inte alls svår den där ungen bara man kommer igång. Tyvärr blev det med mutor denna gång men vad fan...mitt ego tycker också det är värt det. Jag mår mycket bättre av bara en unge i sängen.

Johan och jag ska strax trampa in till stan. JUst nu sitter han och tittar runt i sittern med sin napp. JAg dricker kaffe. Vi tog babybjärnen och lämnade Louise, det var kanon. Han bara älskar att hänga på mig, som Louise gjorde.

Vi ska gå till apoteket och köpa hem bästa tänkbara lusmedel(just incase) sen ska Johan få sitt första besök på Tingsgården. Lunch med Malin och Morgan.

Dags att mata plutten massor så vi kan sticka sen:-)
Vill egentligen inte synas på stan men jag har ju vagnen att gömma mig bakom!!! Perfekt!!!

Barnbidrag

Inget barnbidrag för den månaden bebisen är född. Fan vad synd säger jag.

Två barn, lugnt och skönt:)

Första förskola morgonen med tva ungar!
Louise skriker kl 07. Johan har nyss somnat om (vaken jätte mycket, fortfarande magknip). David redan åkt.
Kröp ner hos hene och gosade, berömde henne massor över att hon sovit i sin säng hela natten. Paket idag igen. En panna och en fruitystick som hon inte gillade. Johan skrek, hämtade honom. Låg med båda och myste i Louises säng(kände mig rikast på jorden) tills Johan tröttnade. Louises frukost, allas kläder och tänder var fix ca kl 08 och hon ska vara på förskolan 8.30 så det var lagom med tid. En 20 minuter till hade vi kunnat sova. JAg diskade och bäddade efter. JAg kommer nog vara hemma mycket och behöver inte stressa på morgonen. Jag ska leva här med mina barn, snarkmannen och vårt hem i höst. Ta en joggingtur i bland och kanske nån sväng till stan, hälsa på lite vänner ibland. Gå på öppna förskolan. Men mest kommer jag vara hemma och leva lugna livet med mina barn.

Louise hoppade upp i sin vagn och sa att hon också skulle åka. Jag fick förklara att jag bara kan köra en vagn och att Johan inte kan gå. Det var OK tyckte hon som fick paraply och gick. Tog in liften till förskolan och kunde lixom inte bära henne inne heller. MEn kramas och så gjorde vi förståss. Lämningen gick bra. Hon gillar ju atta vara där. Dessutom får jag lov att säga att personalen på Louises avd. är så himla bra med henne. JAg är super nöjd med Stenby förskola!

När Louise var baby hade jag fullt upp med koliken och så fort hon var nöjd en stund gav jag mig genast iväg på fika eller shopping som blev ett skrikandebabykaos nästan alla gånger. Johan blir nog enklare men jag behöver inte det där nu. Behöver inte vara på stan och fika ute. Inte då heller egentligen, jag vet inte vad jag höll på med? Att vara låst gör att man vill mer. Nu känner jag mig inte låst. Jag behöver leka med Louise när Johan sover och sånt. Och när Louise är på förskolan behöver jag lite egentid samt lite Johan tid. Behöver inte H&M och Waynes coffé...eller jo....en gång i månaden:-) UTAN barn!!! Eventuellt en sovande baby...


Mim lillkille kämpar med sina pruttar och rapar. JAg ska låta bli och äta svamp nu, det kanske är det. David har ju plockat hur mycket som helst av alla olika sorter tror jag. Vi äter det varje dag. Inte bra, jag vet men så gott!!! Äggen är det inte för det ska inte ge knip, äter bara tillagade ägg. Det är nytt också, att äta för honom. Det kan vara lite bökigt i börjarn. Vi hoppar nan också. Han kan ta flaska om han behöver, räcker att veta det. Provar igen om en vecka eller så. Just nu vill jag bara ge honom en lugn mage.

19/9 Måndag=vikt

Åh jag är så jäkla besvike!!! 62kg. Alltså minus 1,1kg. Trodde jag skulle tappat minst två-tre kg så här andra veckan efter förlossningen. Som med Louise var jag nere på 58 direkt iallafall. Men det var ju så jäkla mycket vätska då. Nu är det fläsk, det kissar man inte bort.

 Hur som helst tänker jag såhär att David börjar ju jobba nu därför blir det inte hans grymma ala carte goda lyx middagar varje dag=jag äter mindre. Det är ju en hormonell bantning så det kanske tar en stund att vänja sig för kroppen? Och det blir nog bättre när jag kan träna. Nästa måndag ska jag vara på 60kg. Och inte förens på lördag ska jag äta något efter kvällsmaten. Blev lite oftare i veckan trots att jag inte var hungrig.

Känner mig trygg i fakta att jag kommer vara smal i vår. Avskyr detta tillräckligt. Bara jag får börja träna och sen när jag inte ammar kan jag ändra dieten lite. Typ käka pulver en gång om dagen. Om jag måste. Men min inställning är att vardagsmotion och lchf ska räcka. Har gjort en träningsplan men hemma övningar. Tar ca 1 timma. Men man ska orka crosstrainer i 30 min då ockxå...Idag körde jag 10. Imoron 11-12 och så snart 30. Men jag har också fortf för ont. Kom på att jag inte har bjjat på två veckor idag också. Microlax får man ta då. Intressant? Kanske för andra barnföderskor. Men jag har inte mått dåligt av att inte gå på toa, det är jätte konstigt. KAnske eftersom lavemanget på förlossningen? Det tycker jag ALLA ska ta.

Annat om LCHF: Man pruttar inte! Värsta lugna magen! Och man är inte hungrig. Käkade nu vid 10 brunch ett ägg och bacon(man ska ta två men jag testar om ett räcker) sen äter jag 17.30 med familjen. Ikväll ska jag slänga ihop nån torsklåda typ. Sen var det färdig ätet. Bkvämt iallafall. Imorgon ska jag äta lunch på stan, Tingsgården. Får se vad det blir då. Dom är bra där ochg jag och ännu mer syrran är definitivt BRA gästar där. Måbga, många tusen har vi fikan upp där villl jag lova. 

Nu kommer snart Maria. Vi skulla promenera men Johan har sovit nu och kommer vara vaken och så regnar det.
 

Tips till nyförlösta!

Styrke träna inte första tiden, vänta länge. Jag provade lite övningar idag och nu är mina bristningar öppna igen. Jag är inte sydd heller, kan ju vara det. Svider utav bara helvetet. Känner mig så låst och längtar ihjäl mig efter träning och motion. Men måste nog vänta minst en vecka till. Tråååååkigt!!!! Lite lätta promenader får räcka. Suck!!! Jag vill springa maraton ju!!!

18/9 Söndag

Sista dagen vi är fyra hemma. Imorgon börjar min nya vardag som tvåbarnsmor. Blir lite "light" första veckan då Louise går 5x6h på fsk istället för 3x5 som det blor sen. David och Louise är i skogen och jag inne med bebisen. Vi skulle promenera men det vart mycket gnäll och bök dessutom ont i mitt nedre sedan förlossningen. Han har magknip. Mycket igår kväll stackarn, han blev så trött men magen höll honom vaken. Samma problem nu. Hoppas det går över. Han är ju bara två veckor, lite knökigt att börja äta är det. I eftermiddag blir det lite fikeri och sånt. Louise sov hela natten i sin säng. Vi har mutat med paket. Suck, varför mutar man egentligen? Nu har jag varit i icas 10kr låda och köpt lite pennor samt abckex och sånt...

Soffpotatisar...en stund.


Bilder på mina barn:-)

Vad gör ni mamma och pappa??


Elenor och Johan

Vår egen Pippi

Han älskar mig, ser ni?


Tottohäst

Jag ville ha ett foto så, men barnen...

Ute i vår egen lekpark


Sötunge i sin skarf:)

Matchigt:-)


17/9 hästtjej:-/

Louise älskade att rida på stenby gård. Hoppas vi kan överträffa det med något som jag eller David gillar. Teater eller innebandy. Hur som helst så var det en härlig upplevelse för henne och därför också för mig. Elenor är här. Barnens snälla moster från Stockholm som köper massor av presenter. Snart kommer Malin oxå. Stora moster dagen. Nu ska jag handla strax. Slut på blomkål. Om Någon vill ge mig en blomma går det bra med blomkål eller sparris istället. Ikväll ska vi grilla lammrostbiff.

Cola zero?

Funderar på att börja dricka cola zero. Fan nåt mer än vatten måste man ju dricka? Vin får man ju dricks men det passar inte föräldrar att dricka varje dag direkt. Lite cola zero, är det ok? Typ på café och sånt. Kommer inte äta sött för det, i promise. Det är det där läskandet jag vill ha.

Middag!

img_4140 (MMS)

Middag!


Ute med stortjejen. Härligt väder. Soligt ...

img_0815 (MMS)

Ute med stortjejen. Härligt väder. Soligt utan svett=perfekt. David är inne och vispar holandaisesås(stavas?) till fiskfile med räkor och sparris. Dagens lchf middag. Imorgon är det lammrostbiff. Det är väldigt smart att gå i köttfisken på måndagar. Vi äter typ bara fina köttar men till samma pris som köttfärs.


16/9 duktig!

Förmiddag med städning avklarad. Det får duga så, avdammat och dammsuget och massor av tvätt vikt. David är på öppna fsk med Louise. De kommer strax och jag kokar flaskor samt steker omelett. Haft otroligt effektiv morgon. Nu tuttbrejk. Sen åka till Barva å hälsa på kollegor. Sen blir det besök av Charlie å Yllka m kids. Sen blir det kväll:-) imorgon en solig dag med moster elle på stenby gård. Och troligen middag med moster malin. Inatt lyckades David få Louise att stanna länge i sin säng men kl 06 gav hon upp. Men Johan och jag fick sova gott tills då. Louise satt i sängen och skrek att jag skulle komma och blåsa på hennes händer?! Dröm? Sen efter en kort lur till skulle hon upp. Johan sov så fint men hon väckte honom Som vanligt. Tyvärr är det så. Hon vill, hon gör. Stoppar man henne (om man hinner) skriker hon till andra sidan jorden. Igår em väckte hon honom tre gånger. Lite jobbigt för lilla Johan. Hoppas hon lär sig snart. Nu verkar tuttbrejk klart. Bajs dax. Johan alltså. Konstant bajjanödig. Lite trögt med magen ännu. Hoppas dom andra kommer strax för brunch. Jag äter bara brunch och middag, ev kvällsmål. Jag har inte varit hungrig en gång sedan vi bytte kost. Men målen är tunga och feta oxå:-) nu kommer de!

Nybadad:) Jag tror han kommer gilla. Nu ha...

img_0876 (MMS)

Nybadad:) Jag tror han kommer gilla. Nu har vi haft sömntutan uppe lite och hoppas han vill sova i korgen en stund strax. Ammar massor först. Verkar vara något som stökar lilla magen. Tråkigt Jag hoppas sova lite innan Louise kommer...


Mjölkmonster:-) nu har han fått lite nan. ...

img_5145 (MMS)

Mjölkmonster:-) nu har han fått lite nan. Inga konstigheter för honom med flaskan vilket känns kanon för en tvåbarnsmor. Nu kan jag bygga snögrottor med Louise i timmar i vinter. Ikväll ska Johan bada. Första doppet.


15/9 BVC o tunapark idag!

Strulig natt med stora tjejen. Jäsp! Johan har nog tuttat lite mindre. Vi har gett honom 30ml tillägg två kvällar nu för att sakta vänja magen med lite naan också. Vill kunna ha det som alternativ. Funderar på att ge 60ml idag. Ikväll blir det även badtime. Får ta det när Louise somnat annars kan det bli farligt hon är ju väldigt på och ivrig. När jag gick upp var David borta. Ingen lapp eller något. Svamp såklart. Men måste man inte lämna en lapp? Jag ska ta med babyn i vagnen och gå till tunapark strax, handla upp ett presentkort han fått på lindex. Shoppaholic och pank inte kul men tur man har barn som behöver hjälp med sina inköp:-) senare i em kommer BVC sköterskan. Vad väger fjutten? Absolut uppe i födelsevikt iallafall tror jag. Man ser att han växer!!! Jippi min mjölk är bra!!! Om man ny ska vara kossa vill man ju va en bra kossa.... Nej amma och borsta tänder sedan ut och traska mot tuna. Have a lovley day:-)

Lchf på två sätt

Vi har lite olika inställning jag och david. Han vill ha tv tugg varje kväll trots rejäla middagar. Han vill baka efterrätter ala lchf. Äta ost varje dag. Använda mejerier i maten i onödan. Ha fyra-fem olika grejer till varje mål. Ersätta kvällsmackan, mellanmålen och snaxen. Just nu bakar han kladdkaka. Jag tänker fan inte smaka. Jag vill äta två-tre mättande mål om dagen. Han verkar ju inte ens vilja bli smal. Lchf kostar tid och pengar när man är fler. Själv är jag nöjd med två stekta ägg. Vi har hallomi, feta, ädelost och sånt hemma. Har jag köpt för att använda i huvudmål. Men på något annat sätt går det åt? Och jag har endå bestämt att lite gott till helgen ska jag alltid ha. Varför kan inte det räcka? Ååååh irriterad! Tror han verkligen att massa extra mat som inte behövs ska hjälpa oss att bli smala?

Fett koma

Idag åt vi lchf coleslaw kotlett, ostkorv och bea. Fy fan vad illa jag mår!!! Blä! Ska jag bli smal av detta, verkligen? Nu vill jag inte ha majo på länge lovar jag. Usch!!! Nu skulle man nästan behövs en skvätt sprit för att bota fettkoman. Men i detta hem innehevs ej och förtärs icke sprit.

Skogspromenad. Tyvärr tog jag med mig mr l...

img_8923 (MMS)

Skogspromenad. Tyvärr tog jag med mig mr leta svamp, men vi trampade på hyffsat. Ikväll ska jag ut med sara hoppas hon inte har svamp ögon:)


14/9

Ny dag! Upp kl 10 efter timmar av sängamning och nu somnar Johan om efter en riktigt mysig sångatund. Pippilåten tror jag är favorit men han har ju hört den minst två ggr om dagen i livmodern. Ska stoppa honom i vagnen och ut i frisk luft. Tar nog fram höstjackan mina tunna jackor går inte ihop :( får se om David vill promenera med oss? När Lollo kommit hem blir det en del besök. Bjuder man på fikabröd fast man själv inte äter? Eller typ slänger man fram ett paket brago på bordet bara? Lär mig lite vett o ettiket tack. Äta för andras skull tänker jag då inte göra. David har gått ner ett kg nu och funderar på att ge sig. Haha! Jag får se på måndag. Imorgon kommer BVC sköterskan. Kul att se vad Johan väger samt att få skryta lite om hur härlig han är.

13/9 Tutte, tutte:)

Johan äter och äter och äter. Sen har han ett jävla humör mellan målen så det blir väldans massa tutte. All day, all night. Louise är på förskolan idag, hon behövde leka med kompisarna. David plockar svamp. Jag har sovammat och duschat, ätit och tvättat Johan. Någonstans i vår lägenhet ligger en navelsnäcka. Haha, nice;-p. Mamma kommer förbi senare. Imorgon ska vi träffa min farmor o farfar och troligen också Pernilla(Johans ena gudmor, Siwans dotter) och Siwan. Fullspäckat. Louise går på fsk veckan ut, kanske inte fredag. När det är dåligt väder har hon roligare där än med David. Så på tors elr fre ska det städas! Då får Johan gå ut med pappan lite tror jag.

Rothoffsparken

Världens bäsra syrra och unge får en glass i Rothoffsparken.


"Här kan man ju stå och gifta sig"-David

Jag fick ju ingen glass...

Tillsammans får man hålla. Hon älskar honom.


Lovley morning+psykologtid

Förutom ett mindre roligt resultat på vågen är det en underbar morgon! Louise har sovit i sin säng HELA natten. 6.30 ropade hon på mig. Johan halvsov typ. Jag hämtade henne så hon fick dra sig hos mig men hon ville strax upp och väcka sin pappa. Jag stoppade i propparna och "sov/ammade" med Johan till 10!!! Då gick vi upp till en tyst, tom och icke nerstökad(!) lägenhet.

David och Louise på öppna förskolan. Nu suger Johan på nappen i sin babysitter och jag har förberett lunch. Räksallad idag med isberg, roman, avocado, ägg, gurka och räkor. Ska googla lite och se vad jag kan göra för dressing till enligt lchf. Strax kommer de hem.

Idag kl. 14 ska jag besöka min psykolog. Johan får följa med och typ tutta eller sova lite i min famn medans. Jag bokade tid genast efter första kvällen med extrema känslosvall. Under några dagar här nu då har jag kunnat fundera över vad jag känner, hur jag mår och hur jag sätter ord på det. Jag har börjat förstå migsjälv.

Det som varit är att jag funderat på "tiden med mamma, pappa, louise" och upplevt någonslags "sorg" över att den är slut. Men jag har ju min älskade tjej kvar här förståss! Och kärlekan är knappast mindre. Men en underlig känsla av sorg har jag haft. Som om jag förlorat något. Det är väl hormonerna som spökar? Jag har tänkt på hela dom här två åren occh det har ju handlat myckat om henne, bara henne. Nu är dom TVÅ! Och det känns sopm jag sviker min relation med Louise. Men så är det INTE. Men så KÄNNS det.

Jag mår inte heller bra över att så månnga gånger varje dag behöva tillrättavisa henne om Johan. Som sagt jag har alltid haft ALL tid i världen för Louise. Not anymore...MEn jisses vilken tjatmamma jag tvingas vara. "inte huvet, inte så Louise, inte hårda saker, inte klappa så, gör så si gör så, inte så...."

Annat i mig är oron inför att möta vardagen om två veckor. Och att inte komminikationen med David ska funka när han inte är med och upplever hur dagarna är. Livrädd för att bråka mycket. Jag tror det kan bli svårt att förstå varandra ibland. Och hur korta blir inte dagarna när kan kommar hen 17.30?

Så känner jag som vanligt, konstant nån slags känsla av typ skamm(?) över att vi inte lever ihop på natten. Det är jag och banen och hn tvn, datorn ocg snarket. Och det finns inga alternativ till det efterson snarket. Helt sjukt.

Och jag känner mig väldigt pressad och utmanad med Johan. ALLA påminner mig om att det INTE får bli med Louise(Vilket gör mig ledsen, jag valde INTE det), alla fel jag gjorde med henne och skapade en kolikbebis som tuttade nonstop och inte kunde leva utan konstant rörelse och kroppskontakt. JAG VET!!! Så får det INTE bli. Men om han inte kommer ta napp, gilla vagnen och få kolik vill jag ju inte att folk ska anklaga mig personligen. Jag kan inte styra honom helt. Eller HUR GÖR MAN DET??? Hur skapar men en enkel, harmonisk, välmående lite unge???

Sen är det mycket, mycket mer...Men ungefär detta surrar i mitt huvud hela dagarna. Det blir en del tårar. Men jag har varit "duktig" nu i två dagar och inte låtit det svämma över för mycket.

12/9 Startvikt-målvikt

Denna morgon klev jag tillsist upp på vågen. Sanningen;63,1kg usch! Hade smyg hoppats på något mirakel. Men ser ju också i spegeln hur big jag är. Målvikt:51kg som på inskrivningen med Louise i magen. Alltså ca 12 kg ska jag ner helst till maj. Skönt att jag kan ta tag i det nu. Men träning dröjer, mitt underliv är inte roligt. Smärta! Lite handlar kanske jag kan börja med snart iallafall. Well,önska mig lycka till. Känns som resan blir lång.

En folkis:-)

img_1680 (MMS)

En folkis:-)


Mina barn<3 Båda underbara idag. Snälla oc...

img_1644 (MMS)

Mina barn<3 Båda underbara idag. Snälla och Goa och nöjda. Som ungar ska vara!


Johan kommer till världen-Förlossningsberättelsen

Måndagen den 5/9 2011 kom min Johan till världen och den dagen kommer vara mitt känsligaste minne. Morgonen började med att David åkte till jobbet. Egentligen hade han räknat med att vara hemma men eftersom ingen bebis dykt upp än fick han lov att ge sig iväg till Barva. Louise och jag åt frukost och gick till förskolan. Hade funderat på att vara lediga och gå till Tomas kyrkan (öppna förskolan alltså) som öppnade för hon har längtat så men jag bestämde att jag och magen behövde den vilodagen. Gick ju trots allt på övertid. Så in i hallen och av med kläder, ner i sängen direkt vid 9 när jag kom hem.

Jag var uppe två gånger på förmiddagen och kissade. Båda gångerna väldigt stel och öm i magen och hela kroppen. 12.15 gick jag upp och satte på te och gjorde mackor, polarbröd med ost, skinka och avokado. En andra frukost. När jag skulle sätta mig sa det plask! Varmt och mycket! Klarade mattan tack vare tjocka byxor. Så glad jag blev!!! Ja,ja,ja jag ska få barn tänkte jag!

Ringde Malin och berättade, hon ville komma direkt och sällskapa. Ringde David. Han trodde som jag att det kommer dra igång så han åkte hemåt. Sen ringde jag förlossningen och sa att vattnet gått men värkarna inte satt fart. Hade ganska svaga känningar då. Kom på kontroll sa de.

Nöjd över att det äntligen börjat. Sista magbilden.

Jag duschade och tog fram alla grejer som skulle med. Vatten rann och värkar kändes. Satte på tvättmaskinen. David hade hämtat Malin och de kom ca 13.30. David duschade och satte i bilstolen till bebisen. Vet inte varför men det ville han göra. Vi skulle ju sova på bb och bli hämtade först efter någon dag. Ja, karlar... Malin fotade lite och vi pratade om Louise. Värkarna gjorde ont och jag började känna mig säker på att kontrollen skulle bli förlossning.


Pirrigt!

Vi åkte. Sitta i bil och åka i rondeller ned värkar rekomenderas ej. Jag blev ganska blöt och David släppte mig utanför förlossningen, vi tyckte det var lika bra att parkera bilen direkt. Jag väntade på en bänk och hann ha flera värkar medans. En evighet!

Sen gick vi upp och vi fick ett rum direkt, rum 2. Dom mätte värkar i ca 20 min och jag tyckte det var vidrigt att behöva ligga ner. Fyra värkar fick jag. Dom ville inte undersöka i onödan efter vattenavgången. Åk hem eller hitta på någonting tills det är två minuter mellan värkarna sa sköterskan. Hon fick det att låta som att det skulle dröja.

Hemskt att ligga ner med värkar.

Vi gick ut och trampade. David skrev upp. Värkarna kom tätare och tätare varje gång och på mindre än timman var det bara 2-3minuter mellan regelbundet. Tog stöd av stolpar och bänkar när värkarna kom. Kände mig som ett djur som rymt från zoo mitt bland allt folk kring sjukhuset. Efter en stund började värkarna göra mig väldigt illamående och jag tyckte smärtan började bli jobbig att hantera. Vi gick in och var till toan. Sen ville jag upp igen till förlossningen. Gick till cafeterian först och köpte tidningen till Johans minneslåda.

Ute och vankar.

När vi kom upp förklarade jag hur jag kände mig och vi kom överens om lavemang, citadon och undersökning.
Värkarna tilltog med snabb fart. Jag undersöktes Kl. 16.10. Öppen 2-3 cm. Hur besviken blev jag?
Fick lavemanget och det gjorde sitt jobb. Kändes bra inte alls besvärligt. Inne på toan där jag stannade en stund ökade värkarna med rasande fart. Tog en stund innan jag lyckades ta mig in till David igen. Sen är det lite suddigt i minnet.

Jag trampade mellan väggar och fönster. Värkarna kom nästan utan uppehåll. Jag grät, skrek och ville bara ha min efterlängtade epidural. Men det var ju för tidigt, var ju så lite öppen. Epidural hade jag bestämmt innan och jag längtade efter att få en "paus" med den. Personalen hade fått mig att tro detta skulle ta tid. Egentligen skulle han ju strax vara ute. Det hände mycket nu men ingen förstod. TIllsist ville sköterskan ta en titt, se om jag öppnat mig mer. Jäklar vad klen hon måste trott jag var eftersom hon trodde inget skulle ha hänt ännu. Det tog en stund innan jag lyckades lägga mig ner. Hon tittade och en doktor kom och tittade. Jag låg. Smärtan här kan inte ord beskriva. Jag hade riktig panik. Kändes som jag kvävdes. Jag skrek nej, nej, nej. Ropade på mamma till och med minns jag. Grät och skakade. 10 cm var jag öppen. Men vad faaaan jag ville ju ha epidural, nu är jag aaaaarg skrek jag åt barnmorskan. I huvet: Jag kan inte krysta. Jag kan inte föda. Jag måste ha stopp. Vila! Nu är det stopp. Men, man kan inte avbryta förlossning. Personalen diskuterade hur dom skulle hjälpa mig. Jag hörde inte. Kände huvet komma ropade. MINA BEN DÅ???!!! För dom skakade så. Jag trodde jag skulle få krysta nu i 45 minuter eller så, som med Louise. När jag tröck trodde jag det var början på något som skulle ta tid. Men jag krytstade ut honom på en gång. Dom hann precis ta imot honom! Kl 17.10 sa Johan Hej! Jag fattade inte. Var förskräckt och kunde inte ta till mig honom, rädd för moderkakan. Rädd för mer värkar, jag var chockad. Men bebis ljudet tog mig tillbaka till lugnet. David klippte och jag fick min prins!


Johan Aaro Lee Jepsen, nyfödd. Den 5/9 2011. 3315gram, 48 centimeter.


'Detta inlägg kommer fyllas på med mer text och bilder senare, när jag skrivit klart och läst journalen mm.


Lite bilder

Johan är vaken och ligger här och flirtar med mig. Och bajjar på. Härligt! Inte att han skriker sig genom bläjbyten men att magen jobbar på, bra det! Jag laddar in bilder. Bra att göra ofta och sortera när det blir mycker kamera.



Nyklippt imorse. Kaka fick hon sen, ett måste. Usch vad man belönar ofta med skräpmat. Tragiskt.

Underbar badunge:-) Johan har fortfarande inte badat.

Johan första vagnturen.



Oliver och Johan

Joakim och Johan


11/9

Ännu en natt som funkar ok. Skillnaden dessa två nätter är nog att David flyttat in i ett rum längre bort. Både jag och Louise somnar lättare när han knappt hörs. Och Johan börjar gå med på liggamning. La honom i sin korg i natt sen vart det ett jäkla liv i två timmar. Men det var nog det enda stöket. Louise gjorde en konstig sak imorse som bekymrar mig. Hon kom in till mig som ammande och sa att hon behövde kissa(som hon kan själv). Jag sa att hon skulle ropa på pappa för jag matade. Nej mamma ska följa med sa hon. Och så satte hon sig på golvet och kissade massor. I ren protest. Det hoppas jag inte händer igen. Idag ska hon till busborgen med David. Åker strax. Johan har sovit nyss så han kanske är uppe ett tag nu men lite vila hoppas jag få innan de kommer hem. Igår fyllde Davids kusin så vi åkte ut till stugan och gratulerade. Alla fick en kik på Johan. Sen kom pappa och Siw hit med Malin. Louise lekte massor med sin morfar vilket gav moster Malin en chans att gosa med Johan utan att Louise behövde bli avis. Det behöver hon inte, hon kommer alltid vara mosters stora favorit! Dom har ju något alldeles speciellt. Som Emil och Alfred ungefär. Lite om LCHF också. Vi äter helt enligt lchf nu. Äter två varma mål om dagen och något mellis typ avocado eller keso. Jag har inte varit hungrig en enda gång. Kommer blogga mer om det men när jag får tid. Just nu vill jag ge min tid till Louise när jag inte har Johan. Och gärna hinna med lite husvård. Men imorgon ska jag kolla vad min vikt ligger på och ta ett foto på mig i underkläder. Så får jag se hur många kilon det är som ska av. Tror jag väger ca 65 nu efter förlossningen och jag ska ner till 52kg. Jag är 160cm så runt 50 är lagom. Då kommer jag i mina brallor. Jag skäms inte alls över att vilja vara smal. Så trivs jag bäst så varför inte? Jag kan stå för det. Många blir nog skeptiska för art jag blev anorektisk som14-15 åring. Men jag är 24 nu och kan hålla diet på ett sunt och vuxet sätt. Jag lovar. Herre Gud inte har jag tid attbli fixerad jag har ju barn! Nej detta lchf känns bara roligt:-) och jag har inte bråttom i juni vill jag vara klar. Nu ska jag gå och pyssla om min tjej innan de sticker. Sen blir det nog en vaken Johan ett tag. Jag har massor av mjölk nu.

Sovit!

Bättre sömn inatt. säkert ett par timmar. Tack goda Gud! Sitter och försöker söva Johan för att sedan fix och dona lite. Han har varit vaken och social på morgonen, jätte mysigt speciellt för Louise som har pysslat om honom. Hon blir duktigare och duktigare.,

Den här växer också!!! Underbarare unge fi...

img_7346 (MMS)

Den här växer också!!! Underbarare unge finns inte! Åh jag önskar att jag hade mer tid. Snart ska hon läggas och inatt måste jag göra henne besviken igen...


Plutt! Men han växer. Igår:3050g idag 3125...

img_3136 (MMS)

Plutt! Men han växer. Igår:3050g idag 3125g Bra tuttat!!!


9/8

Ännu en dag snart slut. Ännu en natt snart här. Har grymm natt ångest. Men idag mina vänner hände det jag kämpat för i snart 6år. David bokade läkartid för att ev operera polyperna. Hoppas något blir av det. Tänk om vi kan leva ett normalt nattliv. Då kan han hjälpa mig med barnen. Känns fint. Idag har jag hunnit med Louise mer. Vi gick ut på gården alla fyra i solen. Tog med kaffe och saft. Grannbarnen kom och lekte också och Johan sov en lång stund i Davids famn. Sen gick jag in och dammsög iaf halva hemmet. Kändes skönt. Gjorde ont i kroppen men gjorde gott i själen. Jag börjar bli en pedant jävel. Det passar inte så bra just nu, va? Just nu känns allt ok. Imorgon blir en lugn dag. Om jag får nån timmas sömn innan dess ska vi nog ta oss igenom helgen utan kaos. Det är lite kritiskt nu har sovit Max 4h sen jag kom hem i onsdags.

god morgon. Johan är på Tomas kyrkan för f...

img_7127 (MMS)

god morgon. Johan är på Tomas kyrkan för första gången. Hela familjen. Inatt kl 06 var jag fortf vaken...kl 9 åt vi frukost (keso) snabbt sen hit. Sen hem på lunch och iväg till doktorn. Synd att David är lika trött för han har sovit flera flera timmar.


Ammar

Jag ammar och ammar. Han sover inte ens bara äter. Nappen har blivit helt ointressant. David konstaterade just att han inte ens haft sin bebis idag. Louise är högljudd och ivrig vilket gör att det blir mycket tillrättavisning och en del att jag behöver gå undan. Jag längtar ihjäl mig efter henne. Vill rymma tillbaka en stund bara. Så känns det och jag har gråtit ännu mer. Herre Gud vad håller jag på med? Om hon bara var lite lugnare kan jag umgås med henne under amningen. Läsa och sånt. Men hon är vild. Det kommer jag vet...det ordnar sig. Så nytt allt. Så mycket, så stort. Johan är ljuvlig och jag önskar att han fick en lugnare tillvaro. Vill ha mer tid för honom oxå...så är läget. Och när barnen sover och jag ska vila då kommer snark syndromet och återhämtningen uteblir. Jag har krypande nattångest. Hoppas Johan äter och sover. Då kan nog Louise sova iaf. Om han skriker blir det svårt...

lunch. Avocado och Skagen. Snabbt och enkelt.

img_9128 (MMS)

lunch. Avocado och Skagen. Snabbt och enkelt.


8/9...Djävulsksa hormoner eller är jag dum i huvet?

Ligger och amnings-vilar med Johansson i sängen sedan 1,5h. David och Louise är iväg en sväng så jag släppte allt och kröp ner. Kändes helt rätt trots att lägenheten är så stökig.
Nu ska jag ha lunch/mellis. Avocado med skagenröra blir det. Försöker hålla mig under 20g kolhydrater nu då, per dag alltså. Men det är inget jag tänker lägga tid och energi på. Det får bli vad det kan till en början.

Pku är klart nu. Vikten är på 3050, helt ok. Mini, mini! Jag är väldigt känslosam och sliten också nu. Kroppen gör ont och hjärtat kämpar. Vill undvika konflikter och känslosvall. Men hur? Försöker vara lugn. Lat, som man ska. Det kanske hjälper. Ena mamman i mig vill ha tillbaka Johan i magen och leva vidare som innan. Mamma och Louise. Andra mamman vill gömma mig med babyn och ge honom allt. Men såklart ska jag hitta min roll som tvåbarnsmamma. Men inatt kände jag så, hjälp! Jag är ju Louises mamma! Jag kan inte mer. Jag är hennes! Löjligt, svårt att förstå va? Men det var inte lätt, jag fick panik på kvällen. Helt naturligt antar jag? Självklart älskar jag båda mina ungar. Och så ska man försöka få David att förstå sig på mig....nästan svårast. Och att känna mig missförstådd...nej usch situationen nu är svår.

otippat? Första frukosten. Denna vecka får...

img_1766 (MMS)

otippat? Första frukosten. Denna vecka får vara inkörningsperiod.


Johan drar sig. Med all rätt. Vilken natt!...

img_3811 (MMS)

Johan drar sig. Med all rätt. Vilken natt! Konstigt och nytt för alla. Och en sån känslostorm! Länge sen jag grät så mycket. Mamma hjärtat slets i stycken när båda mina små var vakna vill jag lova och det var många gånger svårare än jag var beredd på. Amningen och hormonerna spökar förståss. Hoppas det blir lättare imorgon. Nu ska vi hitta på lite frukost. Utan kolhydraten.


Godnatt

Nu nattar jag Louise. Det har varit en bra dag. Lång, lång. Jag och Louise gick på öppna förskolan (!) och David och Johan har myst massor. Mamma och mina bröder var här ett par timmar. Vi åt från pizzeria. Imorgon börjar vårar nya liv med lchf. skulle kunna vänta, men varför? Det är ju bara mat. Lillpysen gillar livet nu. Mys i famnen på pappa lite napp och lite tutte. En vild och galen syrra. Imorgon ska vi redan tillbaka till bb på förmiddagen. Malin ska leka med Louise medans. Vill såklart att hon ska få vara delaktig men hon behöver inte se lillebror ta blodprover...sov gott! Min natt ska bli...intressant.

7/9 Stefan Liv

Det kan inte vara sant. Så tragiskt. Inga ord.

7/9 hejdå bb

Nu ska jag och underbara Johan snart åka hem och äntligen vara tillsammans hela familjen. Jag har blandade känslor. Hur ska det gå, ingen mer lugn och ro nu, va? Vi myser i bb sängen en stund. Han sover till och från, snuttar. Jag har bläddrat lite i alla papper med tips och råd om första tiden osv. Det har varit en bra bb-tid och en del av mig vill ha ett dygn till, mysa med lillen och sova. Men jag kände efter riktigt imorse och vill endå hem nu. Louise behöver sin mamma (och bror, mamma sin Louise och sin sambo, johan sin pappa osv) jag hoppas det ska vara som vanligt med henne. Om jag är borta längre kan det bli svårt, hon kommer vara besviken på att jag varit borta då. Än så länge verkar hon förstå helt varför jag är på bb med Johan. Det hade nog varit annorlunda om David också varit här mer, hon hade nog känt sig åt sido satt på ett annat sätt då. Därför vill jag också hem nu. Vill att pappan och bebisen ska vara tillsammans. Har varit själv sen han åkte hem med Louise igår och försökt göra det bästa av det,vila mycket och njuta av lillen. Har känts lite fel att inte vara tillsammans och att David har missat. Fast vi har ju mest sovit och försökt amma. Det har varit bra att inte ha barnvakt mer än nödvändigt och därför blev det bäst såhär. Men nu ska vi hem! Kommet bli mindre blogg(herre Gud vad jag bloggat mycket!!!). Och många läser bloggen, vad roligt!!! Men lite mms blogg blir det säkert!

Jag har gjort det förbjudna. Napp på BB. T...

img_5011 (MMS)

Jag har gjort det förbjudna. Napp på BB. Tog fram den i natt då han skrek mycket och inte kom till ro för amning. Tre timmar sov vi sen. Nu ligger han och sover och började böka så jag stoppade in den igen. Annars hade han nog skrikit nu för han skriker en del denne lille kille. Haha! Napp, i love you. Louise vägrade ju och om det är något som ska göras annorlunda nu så är det detta!!! Visst är han fin min lilla skatt? Om tre timmar åker vi hem. Doktorn har kikat på honom. 3100 väger han så han har inte tappat på mycket alls. Bra det, han är tunn så det räcker tycker jag. Dom tyckte först han var lite gul men det var han visst inte. Prima kille!


Åh vad jag älskar David när jag ser honom ...

img_1474 (MMS)

Åh vad jag älskar David när jag ser honom i den här lilla. Visst är de lika? Nu ska vi snart ner och smyg träffa Malin i sjukhus korridorerna. Sen blir det nattinatt, men en del tutte också tror jag. Skriver mer imorgon om hur det var med Louise idag. Men det gick bra iallafall. Saknar henne och David men jag och Johan behöver en lugn natt här till. Imorgon är vi tillsammans.


Louise älskar Johan <3

Mötet med Louise:) Skulle ju skriva lite om hennes reaktion. jag hade turen att lyckas bädda ner en sovande pys och själv gå på toa och sånt innan hon kom upp. Hon kom och kramade mig direkt och letade snabbt upp bebisen. Hon var så glad! "åh vilken fin bätit" "vad heter han då mamma, han heter jojan". Mig pratade hon och var som vanligt med.Hon försökte inte ta upp honom alls men såklart pussa, krama och klappa massor. Och ja, hon är två år, det är svårt att vara försiktig. Kommer få bli en tålig grabb detta. Självklart måste man sätta gränser men det kändes väldigt viktigt att inte tjata, förbjuda och rätta henne för mycket just då. Detta möte fick bara bli positivt. Och jag tror det blev så. Vi gjorde rätt i att hälsa på. Att han skulle hänga på tutten accepterade hon helt. Inga konstigheter. Hon visste ju att det var vad han skulle komma ut och göra. men oj! Vilken ljudnivå hon har!!! Hur som helst är hon väldigt glad över att ha bebis. Hon spricker nästan av glädje och hela hennes kroppsspråk visar på hur lycklig och nyfiken hon är. Jag tror det kommer gå bra hemma. och lilla Johan var inte särskilt störd av syrrans ljud. Han är van han. Jag sjöng pippilåten för honom igår och han reagerade verkligen:-)

Den goda maten. Höll på att missa den. Man...

img_5212 (MMS)

Den goda maten. Höll på att missa den. Man vill ju inte amma hungrig inatt...


ligger och gosar med min kille. Snart komm...

img_4989 (MMS)

ligger och gosar med min kille. Snart kommer Louise och David Dom skulle bara köpa lite fika och en ny mössa till pysen. Han är ju så liten:) jag är lycklig. Mina barn är ljuvliga!!! Lika sin pappa båda två. Och jag är rik!!! Tänk att Johan också ska vara med oss nu!!!


img_8234 (MMS)


5/9 2011 Johan Aaro Lee Jepsen

Johan heter han. 3315gram och 48cm. Så himla liten mot vad vi trodde. Natten på bb har varit lugn. Nu försöker lillen komma till ro hos David och jag ska duscha. Louise kommer om några timmar. Jag kommer stanna ett dygn till, ge amningen lite tid. Jag känner mig lika vilsen och ny i detta som för två år sen när Louise kom. Lite mer medveten om vikten av vilan bara. Vi har en otrolig förlossning att bearbeta. Eftervärkarna påminner. Jag skickar in ett mms lite senare. Kommer vara själv här med Johan ikväll för David kommer vara med Louise. Vi har bestämt att undvika barnvakt. Nu är hon på fsk några timmar sen ska hon få bebisledigt också.

Framme. Väntar på David som parkerar. Räkn...

img_7935 (MMS)

Framme. Väntar på David som parkerar. Räknar med att bli kvar. 2-3 mellan.


5/9 Vattnet har gått nu!!!

Satte mig neroch skulle blogga. Vattnet gick. Jävlar vad vatten!!! Spännande va??? Har svaga värkar. Vem som har gissat bebis 5/9?? Jag:-) Okej rösta nu! Johan eller Love???

4/9

Jag ligger och vilar. Helt orklös. Och det enda vi gjort idag var att trycka i oss bullar på tingsgården. Jag orkar knappt stå. Och inget gör ont. Fosterrörelserna möjligen men det är allt. Ville vara säga det. Ungen blir kvar där inne. I sällskap av 1,5 bulle från tingsgården. Hejpåer!

3/9 tjata inte!

Märker att mina inlägg blir korta och tomma. Jag gör inte mycket mer än att väntat och står ut med det. Vilket inte är enkelt alls. Är som ett monster, ett farligt hondjur som borde låsas in. Och alla tjatar. Bebis? Bebis? Jag tänker sluta svara. Nu ska vi till Louises kusiner. Usch jag mår verkligen inte bra nu. Och faktiskt, ingen förstår. Jag antar att jag inte får lov att vara blödig men jag vill bara gråta i min ensamhet just nu. Från dag ett har jag avskytt att vara gravid. Vara höggravid och gå över tiden...ja...

2/9

Oooooooooovertime

I say nomore.

1/9 Åker vi in inatt?

100%
Imorgon är det BF.
Eller idag. På ultraljudet sa dom 1/9 eller 2/9 och då sa jag skriv 2/9....fick typ välja.
Det är lugnt. Till och med det kan man tolka som att något vore på gång nu. "Lugnet före stormen".
Lite extra tror jag det kan bli nu för att imorgon är sämsta dagen att vara ifrån Louise på. Hon får tre barnvakter. Malin kommer tills 13, sen tar Sara tills mamma kommer senast 17. Det är bara bra barnvakter, jag klagar inte. Men det känns inte jättebra med tre stycken. Just imorgon fick det lov att bli så. Kan inte hjälpas. Men det blir inget. Bebisen ligger hur högt upp som helst. Har typ rumpan i mellan tuttarna just nu. Antingen är han grymt stor eller så är han verkligen inte på väg ut..

Jag kommer mobilblogga på bb och första tiden, säkert ganska mycket. Det är en speciell tid man vill minnas. Jag älskar att läsa i min första blogg från den tiden med Louise. Lite också för att jag inte vill prata massor i telefon och också för att jag denna gång vill ta det lugnt med besök. Men endå dela med mig. När Louise kom träffade vi typ alla vi känner första veckorna. Den här gången behöver vi ta det väldigt lugnt. För Louises skull. Fokusera på oss fyra och träffa våra allra närmaste. Det beror mycker på hur allt går med Louise.

David steker hamburgare...usch!


Hänger på Printz igen med palla och macka....

img_7659 (MMS)

Hänger på Printz igen med palla och macka. Har varit på stan och trampat. Köpt extra vinterkläder till Lollo på myrorna. Värsta kapet! Innan det var jag och handlade tapeter. Nu är pengarna slut. David är med Louise. Jag sa att dom får sköta sitt så sköter jag mitt. Jag lever i en bubbla nu. Inte så lycklig som jag ser ut på bilden.


RSS 2.0